Rastorgujevs izcīna 16.vietu sacensībās ar kopēju startu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NordicFocus

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Itālijā izcīnīja 16.vietu Pasaules kausa septītā posma 15 kilometru masu starta sacensībās.

Tikmēr pirmo uzvaru karjerā svinēja 26 gadus vecais francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš aizvēra visus mērķus, finišēdams pēc 34 minūtēm un 39,4 sekundēm.

Otro vietu guva divas kļūdas šautuvē pieļāvušais sezonas līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kurš uzvarētājam zaudēja 14,3 sekundes, bet trešais bija perfekti šāvušais vācietis Arnds Peifers, kurš atpalika 24,6 sekundes.

Kārtējo neveiksmi šosezon cieta titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš bija ceturtais, no goda pjedestāla atpalikdams vairāk kā 25 sekundes, piektais bija viņa tautietis Antonīns Gigonā, bet pirmo sešinieku noslēdza Benžamins Vegers.

Rastorgujevs Majē zaudēja vienu minūti un 31,2 sekundes, izcīnīdams 16.vietu. Trasē viņam bija 11. ātrākais solis.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā bija precīzs un trasē devās lielās grupas noslēgumā, bet kļūda otrajā ugunslīnijā viņu atmeta uz 20.pozīciju un 36 sekundes aiz līdera. Līdz nākamajai šaušanai alūksnietis atguva divas vietas, bet pieļāva vēl vienu kļūdu, kas gan netraucēja pakāpties uz 15.pozīciju.

Līdz pēdējai ugunslīnijai viņš savu vietu saglabāja un vēlreiz neaizvēra vienu mērķi, kas pirms pēdējā distances nogriežņa deva 16.vietu. Pēdējos kilometros latvietis pakāpās uz 13.vietu, bet finiša spurtā piekāpās konkurentiem, finišēdams 16.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 836 punktiem ir Bē, tālāk ar 554 punktiem ir Furkads, bet trešais ar 548 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, kurš svētdien ieņēma 20.vietu.

Tikmēr Rastorgujevs ar 188 punktiem ir 27.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu