Dānijas handbola izlase savā laukumā izcīna uzvaru PČ finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dānijas handbolisti finālmačā pret Norvēģijas izlasi
Dānijas handbolisti finālmačā pret Norvēģijas izlasi Foto: https://www.facebook.com/ihf.info/

Dānijas vīriešu handbola izlase svētdien savā laukumā Herningā tika kronēta par pasaules čempioni, pie planētas meistarsacīkšu zelta medaļām tiekot pirmo reizi vēsturē.

Dānijas handbolisti finālā ar rezultātu 31:22 (18:11) pārspēja Norvēģiju.

Dānijas izlasē ar septiņiem gūtiem vārtiem izcēlās turnīrā rezultatīvākais spēlētājs Mikels Hansens, bet norvēģiem deviņus vārtus guva Magnuss Jendāls.

Dānija ir arī 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione un divas reizes uzvarējusi Eiropas čempionātā. Līdz ar uzvaru pasaules čempionātā dāņi izcīnīja ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Neviena no šīm izlasēm ne reizi nebija izcīnījusi zeltu. Dānija spēlēja savā ceturtajā finālā, bet Norvēģija - otrajā.

Tikmēr bronzu izcīnīja iepriekšējā čempionāta uzvarētāja Francija, kas ar 26:25 (9:13) pārspēja turnīra otru saimnieci Vāciju.

Francūži uzvaru nodrošināja ar pēdējās sekundes metienu, kuru realizēja trīs reizes par planētas labāko handbolistu atzītais Nikola Karabatičs.

Francijas izlasē ar septiņiem vārtiem rezultatīvākais bija Kentēns Maē, bet vāciešiem tikpat vārtus guva Ūve Genšaimers.

Pasaules čempionātā handbolā 24 izlases sākotnēji bija sadalītas četrās grupās pa sešām komandām katrā. Turnīra otrajai fāzei kvalificējās katras grupas trīs spēcīgākās vienības, tādējādi izveidojot vēl divas grupas pa sešām komandām, turklāt tika ņemti vērā rezultāti pret pārējām nākamajā kārtā iekļuvušajām komandām. No šīm grupām jau vairs tikai divas spēcīgākās iekļuva pusfinālā, pēc tam arī noskaidrojot šī gada pasaules čempioni, kas ieguva ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem par pasaules čempioni kļuva Francija, kas finālā pārspēja Norvēģiju.

Latvijas valstsvienība šim pasaules čempionātam nekvalificējās, jo savā grupā palika otrā aiz Lietuvas un nekvalificējās izšķirošajai "play-off" kārtai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu