VID rīko semināru par "Brexit" ietekmi un to, kāpēc šogad īpaši svarīgi iesniegt gada deklarāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka.
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 28. janvārī, Valsts ieņēmumu dienests (VID) rīkos bezmaksas semināru iedzīvotājiem par Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" ietekmi un to, kāpēc šogad īpaši svarīgi iesniegt gada ienākumu deklarāciju, aģentūru LETA informēja VID.

Seminārs notiks plkst. 14 VID ēkas pirmā stāva konferenču zālē Talejas ielā 1, Rīgā.

Dienestā atzīmēja, ka pagājušajā gadā īstenotās nodokļu reformas ietvaros Latvijā tika ieviesta progresivitāte nodokļu politikā.

Tas nozīmē, ka kopš 2018 .gada iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi (20% vai 23%) piemēro atbilstoši saņemtajiem ienākumiem, bet neapliekamo minimumu VID katram algas saņēmējam prognozē individuāli, divreiz gadā.

Gadījumos, kad ienākumi bijuši mainīgi, un tie atšķiras no iepriekšējā gada ienākumiem, var rasties situācija, kad 2018. gada laikā nodokļi nav samaksāti pilnā apmērā un 2019. gadā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, nodoklis jāpiemaksā.

Tādēļ VID bezmaksas seminārā skaidros, kāpēc ikvienam ir svarīgi iesniegt gada ienākumu deklarāciju, kāpēc jaunajām māmiņām, studentiem, bezdarbniekiem un citām personu grupām var veidoties nodokļa parāds, kā rīkoties, ja piemaksājams nodoklis, un kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju un jau laikus tai pievienot čekus ar mobilo lietotni "Attaisnotie izdevumi".

Tāpat semināra VID informēs par "Brexit", kas ietekmēs ikvienu, kas saņem pasta sūtījumus no Apvienotās Karalistes, kā arī ceļotājus, kurus ietekmēs izmaiņas muitas noteikumos.

Šo semināru VID īpaši aicina apmeklēt personas, kuras pagājušajā gadā nav strādājušas pilnu gadu, vai personas, kurām iepriekš nav bijuši ienākumi, piemēram, māmiņas, kas atgriežas darbā, personas, kuras nesen sākušas darba gaitas; personas, kurām ir vairāki ienākumu avoti, piemēram, papildus darba algai saņem arī autoratlīdzību vai pensiju; personas, kuras 2018. gadā ir mainījušas darba devēju.

Semināram jāpiesakās elektroniski VID tīmekļa vietnē "www.vid.gov.lv" sadaļā "Aktualitātes/Notikumi".

Pēc semināra VID tīmekļa vietnē būs pieejams arī tā video ieraksts.

Tuvāko mēnešu laikā šādi VID semināri notiks arī citās Latvijas pilsētās, tiekoties gan ar vietējās pašvaldības pārstāvjiem, gan ar iedzīvotājiem un vietējiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu