Kariņš no ministriem sagaida grafiku iecerēto pasākumu īstenošanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krišjānis Kariņš.
Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sagaida, ka ministri viņu informēs par grafiku, kādā ir paredzēts īstenot iecerētās reformas un citus uzdevumus viņu nozarēs, izriet no premjera teiktā LNT raidījumā "900 sekundes".

Kariņš uzsvēra, ka visus ministrus vērtēs pēc padarītajiem darbiem.

Viņš to darīšot pastāvīgi, tomēr centīšoties arī no ministriem katrā jomā izprasīt iecerēto grafiku dažādu jautājumu risināšanai. Attiecīgi tad arī premjers pieskatīs, vai viss tiek izdarīts kā plānots.

Viņš atklāja, ka jaunnedēļ sasauks Finanšu sektora attīstības padomi, kurā ministriem būs jāstāsta, kas ir izdarīts "Moneyval" rekomendāciju īstenošanai un kas vēl ir jāizdara.

Tikšot arī vērtēts, vai ir jāpieņem kādi lēmumi, ja kaut kas kavējas.

Savukārt otrdien, 29. janvārī, valdībā plānots uzklausīt finanšu ministru saistībā ar 2019. gada budžeta sagatavošanu. Tāpat otrdien ekonomikas ministrs informēšot par elektrības obligātā iepirkuma komponentes (OIK) jautājumu.

Tāpat Kariņam ir svarīgi saprast, līdz kuram brīdim ir jāpieņem lēmums par teritoriālo reformu, lai to varētu īstenot dzīvē. Pēc viņa paustā, par to informēs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Premjers uzsvēra, ka reforma ir jāīsteno pirms pašvaldību vēlēšanām.

Ministru prezidents šonedēļ arī centīsies saprast, kuram no ministriem ir vai nav pielaide valsts noslēpumam. Viņš ir pārliecināts, ka valdība spēs pielāgoties un atradīs veidu, kā strādāt laikā, kamēr tiek lemts jautājums par pielaidēm.

Kariņš arī atklāja, ka no padomnieka demogrāfijas politikas jautājumos Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) sagaida atskaiti, kādas programmas, par kādiem līdzekļiem un ar kādiem rezultātiem līdz šim ir īstenotas, kā arī, kādi būs nākotnes pasākumi.

Premjeram arī tika vaicāts, vai viņš vērtēs izskanējušo informāciju par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā uzņēmumā SIA "Monēta", kas pieder labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) vīram.

Viņš uzsvēra, ka nav ne prokurors, ne tiesnesis, savukārt katra koalīcijas partija uzņemas atbildību par saviem ministriem. Viņš negrasās pieprasīt paskaidrojumus.

Kariņam arī tika vaicāts, vai viņš atteiksies no ASV pilsonības, uz ko premjers atbildēja, ka nav par to domājis, bet divu valstu pilsonis ir kopš dzimšanas.

Tāpat viņš uzsvēra, ka kopš 2002. gada, kad sāka strādāt politikā, viņš ir aizstāvējis tikai Latvijas intereses un šajā jautājumā nekas nemainīsies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu