Cik Rīgā izmaksā brauciens ar kupenu uz auto jumta? (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Ja autovadītājs ceļu satiksmē Latvijas galvaspilsētā piedalās ar automašīnu, kas pārvētusies par teju sniega kupenu, var tikt piemērots sods līdz pat 350 eiro.

Kāds Igaunijas iedzīvotājs portālam "Postimees" atsūtījis video, kurā redzams kāds autovadītājs, kas pavizināties ved arī sniega kaudzi uz savas mašīnas jumta.

Ja šāda situācija tiktu iemūžināta arī Latvijā, autovadītājam, iespējams, būtu jāšķiras no 350 eiro.

Rīgas pašvaldības policijā skaidro, ka braukšana ar sniega kupenu uz jumta, kas apdraud citus satiksmes dalībniekus, ir bīstama un par to vadītājs var tikt sodīts.

Tātad, ja naktī pamatīgi snidzis, nepietiek ar to, ka auto īpašnieks no rīta notīra tikai stiklus un priekšējo daļu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe skaidro, ka transportlīdzekļa uzturēšanu ziemā galvaspilsētā nosaka Rīgas domes saistošie noteikumi - transportlīdzekļu īpašnieki vai turētāji, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, nodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem

Par saistošo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu: fiziskajām personām - līdz 350 euro, juridiskajām personām - līdz 1400 euro.

» Par apsnigušu auto draud 350 eiro sods

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par braukšanu ar transportlīdzekli, kuram ir netīras pazīšanas zīmes, - izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam septiņu euro apmērā.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie - gājēji un velosipēdu vadītāji.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu