Sarkandaugavā vīrietim mēģina nolaupīt vienu eiro (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Svētdien, 27. janvārī, ap pulksten 14.30 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kāda tirdzniecības centra stāvlaukumu Sarkandaugavā, kur vīrietim, piedraudot ar nazi, svešinieks pieprasījis atdot naudu.

Cietušais likumsargiem izstāstīja, ka brīdī, kad bija devies uz savu automašīnu, pie viņa pienācis nepazīstams vīrietis, izvilcis saliekamo kabatas nazi un pieprasījis viņam atdot naudu – vienu eiro.

Cietušais nav paklausījis vīrieša pavēlei, satvēris bērnu autokrēsliņu, ko tobrīd licis iekšā automašīnā, un iesitis ar to ļaundarim. Vīrietis, nobijies no negaidītā sitiena, notikuma vietā nometis nazi un aizskrējis projām. Cietušais nekavējoties par notikuši ziņojis Valsts policijai.

Policisti uzsāka ļaundara meklēšanu tuvākajā apkārtnē un uz "karstām pēdām" viņu aizturēja. 

Aizturētais vīrietis ir dzimis 1955. gadā un iepriekš nonācis policijas redzeslokā par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā. Jāpiebilst, ka arī šoreiz aizturēšanas brīdī vīrietis atradās alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas, proti, par laupīšanu. Par šādu noziegumu vīrietis var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu