Cēsīs likumsargi pie BMW vadītāja 1,98 promiļu reibumā atrod gāzes pistoli un steku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts policijas automašīna.
Valsts policijas automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

27. janvārī pulksten 7.29 Cēsīs likumsargi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā apturēja kādu BMW vadītāju. Vīrietim tika konstatēts 1,98 promiļu reibums, kā arī, papildus veicot automašīnas apskati, tika atrasta nereģistrēta gāzes pistole un teleskopiskais steks. 

Konstatēts, ka gāzes pistole piederēja transportlīdzekļa vadītājam, kurš to nebija reģistrējis likuma noteiktajā kārtībā. Ierocis tika konfiscēts.

Ziņots, ka automašīnā atradās vēl trīs pasažieri. 

Par šādu ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 350 eiro, konfiscējot ieroci, munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.

Savukārt par ieroča pārvadāšanu alkohola ietekmē uzliek naudas sodu no 140 līdz 350 eiro vai atņem ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena gada līdz trim gadiem, konfiscējot ieroci, šaujamieroča munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu