Autovadītāju ievērībai: sniega un apledojuma dēļ pārvietošanās aizņems ilgāku laiku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aizputinātā Maskavas iela. Ilustratīvs attēls.
Aizputinātā Maskavas iela. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt sniegs, putenis un apledojums daudzviet valsts centrālajā daļā un Kurzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 118 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, informē "Latvijas valsts ceļi".

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. 

Aicinām autobraucējus plānot papildu laiku ceļā un rēķināties ar to, ka ceļu atbrīvošanai no sniega sanesumiem ir nepieciešams laiks.

Latgalē un Ziemeļvidzemē braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, taču uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem – apgrūtināti.

Galvenās nozīmes autoceļus no sniega jāatbrīvo vismaz trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams, jo sniega kārta veidojas atkārtoti.

Aicinām  būt piesardzīgiem, braukšanas iemaņas pielāgot ziemas apstākļiem, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu