"Brexita" bezvienošanās gadījumā atteiksies no plāniem, kas paredz saglabāt pilsoņu brīvu pārvietošanos (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas valdības ministri bezvienošanās "Breksita" gadījumā atteiksies no plāniem, kas paredz ilgāku laika posmu saglabāt Eiropas Savienības (ES) pilsoņu brīvu pārvietošanos, paziņojis iekšlietu ministrs Sadžids Džavids.

Ja nebūs panākta vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos un pārejas periodu, Lielbritānija nekavējoties ieviesīs noteikumus, paredzot, ka ES pilsoņiem uz uzturēšanās laiku, kas ir ilgāks par trim mēnešiem, būs jāsaņem vīzas.

Lielbritānija "pirmo reizi vairāku desmitgažu laikā pilnībā kontrolēs" savas robežas, sacīja ministrs.

Ar iecerētajiem noteikumiem, kas tiks ieviesti pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES 29.martā, tiks izbeigta personu brīva pārvietošanās starp Lielbritāniju un ES, tādējādi īstenojot 2016. gada "Breksita" rezultātus, sacīja Džavids.

Tomēr viņš norādīja, ka "mums ir jāīsteno praktiska pieeja un jāsamazina traucējumi, lai nodrošinātu, ka Apvienotā Karaliste arī turpmāk ir atvērta biznesam. Tāpēc mēs ieviesīsim laika ziņā ierobežotus pārejas risinājumus un piešķirsim ES pilsoņiem, kas ierodas pēc 29. marta, pagaidu atļaujas."

Atbilstoši bezvienošanās scenārijam ES pilsoņiem, kas ieradīsies pēc 29.marta, būs jāpiesakās Eiropas pagaidu uzturēšanās atļaujām, ja viņi gribēs palikt ilgāk nekā trīs mēnešus.

Lai iegūtu šādu statusu, kas būs derīgs ne ilgāk par trim gadiem, būs jāsamaksā nodeva, jāveic identitātes, sodāmības un drošības pārbaudes.

Iekšlietu ministrija nav atklājusi, cik Eiropas pagaidu uzturēšanās atļaujas vīza maksās, norādot, ka tas tiks paziņots vēlāk. Nodevas par citiem šādiem dokumentiem šobrīd maksā no 500 līdz 600 mārciņas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu