Deiviss varētu tikt sodīts par publiski pausto vēlmi tikt aizmainītam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Entonijs Deiviss (ar bumbu)
Entonijs Deiviss (ar bumbu) Foto: Reuters/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Entonijs Deiviss varētu tikt sodīts par publiski pausto vēlmi tikt aizmainītam uz citu vienību, vēsta ESPN.

Jau ziņots, ka Deiviss pieprasījis Ņūorleānas "Pelicans" komandai sevi aizmainīt uz citu vienību. Par šādu vēlmi kluba vadību informējis spēlētāja aģents Ričs Pols, turklāt basketbolists vēlas tikt aizmainīts uz komandu, kas spēj regulāri uzvarēt un iesaistīties cīņā par NBA čempiontitulu.

Šiem notikumiem līdz sekojusi arī NBA vadība, kas sākusi izmeklēšanu, lai lemtu par to, vai sodīt Deivisu, jo vēlme tikt aizmainītam caur viņa aģentu tika paziņota publiski, kas neatbilst līgas normām.

NBA maiņas darījumu laiks noslēgsies 7.februārī, un pastāv iespējamība, ka Deiviss jau līdz tam laikam tiks aizmainīts. Šobrīd vislielākā interese par viņu esot Losandželosas "Lakers" komandai, kas gatava piedāvāt vairākus jaunos spēlētājus un drafta izvēles. Tāpat cīņā par basketbolistu esot gatava iesaistīties Ņujorkas "Knicks", turklāt nereāla nav varbūtība, ka darījumā tiks iekļauts arī latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Tiesa, diezgan reāla ir iespēja, ka "Pelicans" pagaidīs līdz vasarai, kad maiņas darījumā ar to varētu iesaistīties arī Bostonas "Celtics", kam par Deivisu teorētiski varētu būt visvilinošākais piedāvājums Ņūorleānas klubam.

Deivisam nākamā gada vasarā noslēgsies līgums ar "Pelicans", bet šovasar viņš ar komandu drīkstētu parakstīt jaunu kontraktu uz pieciem gadiem par kopējo summu 240 miljoni dolāru (210 miljoni eiro).

Pašlaik 25 gadus vecais Deiviss ir viena no spožākajām NBA zvaigznēm. Visu savu karjeru viņš šajā līgā pavadījis "Pelicans" komandā, kas gan nav spējusi iesaistīties cīņā ar līgas vadošajām vienībām. No sešām Deivisa sezonā šajā klubā izslēgšanas turnīrs sasniegts tikai divreiz.

Deiviss šosezon vidēji mačā guvis 29,3 punktus un izcīnījis 13,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējis 2,6 metienus. Viņš piecas reizes iebalsots NBA Visu zvaigžņu spēlē, turklāt kopā ar ASV izlasi kļuvis arī par olimpisko un pasaules čempionu.

"Pelicans" ar 22 uzvarām 50 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem vien 13.vietu 15 komandu konkurencē, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par sešu panākumu tiesu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu