Miris laupīšanas upuris - vai uzsākt izmeklēšanu? Septiņas dienas Londonas slepkavību izmeklētāja dzīvē (2)

2. diena
Foto: Pexels
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slepkavību skaits Londonā 2018. gadā sasniedzis rekordu - tas bijis augstākais pēdējā desmitgadē. Kā ir būt detektīvam, kurš izmeklē šos noziegumus? Portāls "Apollo" piedāvā vienu nedēļu iejusties detektīva ādā un katru dienu sekot līdzi izmeklētāju darbam.

Izmeklēšanas grupa Nr.8 dežūrēja septiņas dienas, sākot no 4. decembra, otrdienas. Viņiem līdzi sekoja "BBC" žurnālists Danijs Šavs.

Pirmās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Trešdiena

Iepriekšējā dienā ap plkst. 23.30 inspektors Makhjūgs saņem īsziņu, kas veidos turpmāko septiņu dienu komandas darbu.

Bārnetā, kas ir Londonas rajons, notikusi zādzība. Mājas īpašniece ir vecāka gadagājuma sieviete, kura pašlaik atrodas slimnīcā. Makhjūgs uzzina galvenos faktus, lai rīt turpinātu izmeklēšanu un nodrošina nozieguma vietas ierobežošanu, pirms dodas pāris stundas pagulēt.

Plkst. 6.00 inspektors saņem ziņu, ka zādzības upura Maurīnas Veilas veselība slimnīcā ir pasliktinājusies. Veila bijusi mājās, kad notika ielaušanās, un paģība, kad zvanīja glābšanas dienestam.

Mirkli vēlāk sieviete slimnīcā nomirst.

Plkst. 8.30 detektīvs Noels Makhjūgs birojā apspriežas ar komandu, vai vajadzētu uzsākt izmeklēšanu. Ja komanda sāk strādāt ar šo lietu, kolēģiem no citām pilsētām nāksies doties uz citām vietām, kur ziņots par aizdomīgas nāves gadījumiem.

Ap plkst. 10.00 tiek pieņemts lēmums - izmeklēšanas grupa Nr.8 uzņemsies šo lietu, tāpēc policijas transports tiek nodots lietošanā citai komandai. Četri Makhjūga detektīvi piedalās tiesas procesā, viens ir kursos, tāpēc viņam nākas meklēt papildspēkus citur.

"Bija jāveic daži telefona zvani, lai aizņemtos cilvēkus no citām komandām," stāsta Makhjūgs.

Pēc brīža notiek sanāksme - vietējie izlūkdienesti informē detektīvus par zādzībām šajā rajonā un fiksētajiem videonovērošanas kameru ierakstiem.

Policijas Ģimenes sakaru inspektors dodas satikt cietušās sievietes ģimeni - to parasti darītu pats Makhjūgs, taču ģimenes locekļi dzīvo pārāk tālu.

Ģimenes sakaru nodaļas darbs ir ļoti nozīmīgs gadījumos, kad kāds ir gājis bojā aizdomīgos apstākļos. Šī nodaļa sniedz informāciju cietušā radiniekiem par izmeklēšanas gaitu, izskaidro juridiskos procesus, kā arī uzzina no tiem informāciju, ko izmanto izmeklēšanas gaitā.

Ģimenes sakaru nodaļa uzdod jautājumus tuviniekiem un sniedz atbildes izmeklēšanas komandai.

Tādā veidā detektīvi uzzina vairāk par upuru privāto dzīvi, draugiem un ģimenes apstākļiem.

Plkst. 16.00 komanda tiekas ar policijas priekšnieku Saimonu Rosu, un tad kopā dodas uz nozieguma vietu, kas atrodas netālu no Bārnetas slimnīcas. "Tas ļoti palīdzēja saprast šo lietu no ģeogrāfiskā skatu punkta," atklāj Makhjūgs. 

Turpmākā darba gaita ietver aktīvu rīcību - detektīvs ar policijas suņiem izpēta apkārtni un dodas pa dažādiem maršrutiem, kur varētu būt gājuši laupītāji.

Makhjūgs konsultējas ar policijas darbinieku, kurš atbildīgs par nozieguma vietas izpēti, un vēlas apskatīt priekšmetus, kas nodoti tiesu ekspertīzei.

Viņš apskata fotogrāfijas no nozieguma vietas un uztur sakarus ar komandu, lai nodrošinātu pēcnāves eksamināciju.

Tajā pašā laikā vairāki iedzīvotāji ziņo policijai par līdzīgiem laupīšanas gadījumiem. "Mums jāapkopo visa informācija un vienmēr jāpatur prātā doma: "Kas ir vienāds visos šajos gadījumos?" Nedrīkst palaist garām nevienu norādi," saka Makhjūgs.

Plkst. 21.30 detektīvs beidzot dodas mājās.

Turpinājums sekos!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu