Reirs: 2019. gada budžets būs tehnisks; nauda visām vajadzībām vēl nav atrasta (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2019. gada budžets būs tehnisks budžets, kuru valdība pieņems pēc iespējas ātrāk, šorīt intervijā Latvijas Radio teica finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Viņš atgādināja, ka kopš Latvija ir iestājusies eirozonā tā ikgadu pieņem nākamā gada budžetu kopā ar daudzgadu budžetu.

Tādejādi šobrīd tiks strādāts pie 2019. gada budžeta, kas apstiprināts iepriekš. Lai arī šā gada budžetā jaunas politikas netiks iestrādātas, valdībai budžetā ir jāiekļauj finansējums jau iepriekš parlamentā apstiprinātajām iniciatīvām. Kā piemēru Reirs minēja 87,5 miljonu eiro finansējumu mediķu algām, 38 miljonus eiro izdienas pabalstiem iekšlietu jomas darbiniekiem, deviņus miljonus eiro tiesnešu algām, kā arī finansējumu "Moneyval" rekomendāciju izpildei.

Reirs norādīja, ka līdzekļi visām šīm politikām gan vēl nav atrasti, taču tas tikšot darīts ministriju un institūciju iekšējos resursos. "Tas ir racionāls ceļš un mums šis budžets ir jāapstiprina pēc iespējas ātrāk," piebilda ministrs.

Viņš arī norādīja, ka 2019. gada budžetam būs vien apmēram desmit pavadošie likumprojekti, lai tos varētu pēc iespējas ātrāk izskatīt Saeimas komisijās un pieņemt.

Uz jautājumu par valdības stabilitāti un Saeimas atbalstu budžetam, Reirs norādīja, ka valdība ir stabila ar 61 balss atbalstu parlamentā.

Jau vēstīts, ka Finanšu ministrija (FM) 2019. gada budžeta projektu Saeimā plāno iesniegt šā gada 8. martā.

Februāra sākumā valdība izskatīs informatīvo ziņojumu par makroekonomiskajiem rādītājiem, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm. Tāpat tiks izskatīts ziņojums par izdevumu pārskatīšanu un par ministriju prioritārajiem pasākumiem.

FM paredz līdz 19. februārim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam apstiprināšanai precizēto vispārējās valdības budžeta plānu, ko iesniegt Eiropas Komisijai un Eirogrupai. Ministru kabinets šā gada budžeta projektu varētu apstiprināt 5. martā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu