Uzņemti jauni, detalizēti asteroīda "Bennu" attēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Asteroīds "Bennu".
Asteroīds "Bennu". Foto: NASA/Goddard/University of Arizona

Nasa zonde “OSIRIS-Rex” nonākusi 1,6 kilometru attālumā no asteroīda “Bennu” un uzņēmusi pārsteidzoši skaidras un detalizētas asteroīda virsmas fotogrāfijas.

Šī ir pirmā reizi kosmosa pētniecības vēsturē, kad kāds cilvēka radīts objekts nonācis tik tuvu relatīvi mazam asteroīdam.

Foto: NASA/Goddard/University of Arizona

Kosmosa zonde asteroīda “Bennu” orbītā nonāca pagājušā gada 31. decembrī pēc tam, kad astronomu komanda rūpīgi izpētīja asteroīdu un noskaidroja, kā nogādāt zondi tā tuvumā. Tas bija pamatīgs izaicinājums, jo šis ir mazākais asteroīds, kura orbītā nonācis kosmosa kuģis.

Foto: University of Arizona

Tiesa, bīstamie manevri atmaksājās. Pašlaik zonde atrodas 1,6 kilometrus virs asteroīda virsmas, kas ļauj zondes kamerām uzņemt unikālus virsmas attēlus. Zinātnieki jau secinājuši, ka asteroīda nelīdzenā virsma veidojusies pēc tam, kad vienā veselumā savienojās vairāki sīkāki asteroīdi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu