NBA piemērojusi Deivisam naudas sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Entonijs Deiviss
Entonijs Deiviss Foto: AFP/SCANPIX

Par publiski pausto vēlmi tikt aizmainītam uz citu komandu Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piemērojusi Ņūorleānas "Pelicans" līderim Entonijam Deivisam naudas sodu.

Soda mērs sastāda 50 000 dolāru (44 000 eiro).

Publiski šādu basketbolista vēlmi gan izteica viņa aģents Ričs Pols, kurš vairākiem Ziemeļamerikas medijiem atklāja, ka Deiviss nepagarinās līgumu ar "Pelicans" un vēlas tikt aizmainīts uz konkurētspējīgāku komandu.

NBA maiņas darījumu laiks noslēgsies 7.februārī, un pastāv iespējamība, ka Deiviss jau līdz tam laikam tiks aizmainīts. Šobrīd vislielākā interese par viņu esot Losandželosas "Lakers" komandai, kas gatava piedāvāt vairākus jaunos spēlētājus un drafta izvēles. Tāpat cīņā par basketbolistu esot gatava iesaistīties Ņujorkas "Knicks", turklāt nereāla nav varbūtība, ka darījumā tiks iekļauts arī latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Tiesa, diezgan reāla ir arī iespēja, ka "Pelicans" pagaidīs līdz vasarai, kad maiņas darījumā ar to varētu iesaistīties arī Bostonas "Celtics", kam par Deivisu teorētiski varētu būt vilinošākais piedāvājums Ņūorleānas klubam.

Interesi iegūt Deivisu savā sastāvā gan izrādījušas teju visas līgas komandas.

Deivisam nākamā gada vasarā noslēgsies līgums ar "Pelicans", bet šovasar viņš ar komandu drīkstētu parakstīt jaunu kontraktu uz pieciem gadiem par kopējo summu 240 miljoni dolāru (210 miljoni eiro).

Pašlaik 25 gadus vecais Deiviss ir viena no spožākajām NBA zvaigznēm. Visu savu karjeru viņš šajā līgā pavadījis "Pelicans" komandā, kas gan nav spējusi iesaistīties cīņā ar līgas vadošajām vienībām. No sešām Deivisa sezonā šajā klubā izslēgšanas turnīrs sasniegts tikai divreiz.

Deiviss šosezon vidēji mačā guvis 29,3 punktus un izcīnījis 13,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējis 2,6 metienus. Viņš piecas reizes iebalsots NBA Visu zvaigžņu spēlē, turklāt kopā ar ASV izlasi kļuvis arī par olimpisko un pasaules čempionu.

"Pelicans" ar 23 uzvarām 51 mačā Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem vien 12.vietu 15 komandu konkurencē, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par piecu panākumu tiesu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu