Pleinics: Gribējām iekļūt izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ralfs Pleinics
Ralfs Pleinics Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Latvijas čempionvienība "Ventspils" nākamnedēļ savā šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas noslēdzošajā mačā uzvarēs Itālijas klubu Avelīno "Sidigas" ar Ojāru Siliņu sastāvā, tā sev par šīs sezonas Eirokausiem desmit baļļu skalā varēs ielikt sešinieku. Pleinics neslēpj to, ka pirms turnīra sākuma komanda vēlējās iekļūt izslēgšanas turnīrā, aģentūrai LETA teica kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

"Ventspils" otrdien A apakšgrupas 13.kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 73:82 zaudēja Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod", atvadoties no izredzēm kvalificēties izslēgšanas turnīram.

"Kā jau jebkurš putns sapņo aizlidot uz dienvidiem, mēs gribējām iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pirms FIBA Čempionu līgas sezonas sākuma apzinājāmies, kas nāks pretī, tomēr ne vienmēr kluba nosaukums laukumā ataino patieso situāciju," izteicās Pleinics.

"Jāņem vērā, ka 80% spēļu neaizvadījām tādā sastāvā, kādā gribētu. Ja nākamnedēļ savā laukumā izdosies uzvarēt "Sidigas" komandu, neko sliktu par šo Eirokausu es nevarētu teikt. Mēs cīnījāmies. Jā, varēja kaut kur paveikties vairāk, bet, iespējams, atsevišķos brīžos mums tiešām paveicās," atzinis Pleinics. 

"Ventspils" šosezon regulāri cīnījusies ar sastāva problēmām - apslimuši bijuši vairāki spēlētāji, bet jau sezonas priekšvakarā nopietnu traumu guva Jānis Antrops, kurš laukumā varētu atgriezties vien pavasarī, turklāt sezona priekšlaicīgi beigusies Robertam Freimanim.

"Nākamnedēļ uzvarot "Sidigas", varēsim sev par šo Eirokausu sezonu ielikt sešinieku desmit baļļu skalā. Ja sportā varētu ko prognozēt, vakardienas spēle pret "Ņižņij Novgorod" nebija tā, ko vajadzēja uzvarēt. Mums vajadzēja viņus pieveikt mājās un to pašu izdarīt ar Vloclavekas "Anwil"," neslēpa Pleinics.

"Ventspils" pašlaik savā grupā ieņem sesto vietu, kas ļautu Eirokausu sezonu turpināt līmeni zemākajā FIBA Eiropas kausā.

"Šim turnīram esam pieteikušies. Jebkurš starptautisks mačs mums tikai palīdzēs, turklāt parādīsim, ka "Ventspils" joprojām ir dzīva. Tas arī nodrošinās mums spēļu praksi," teica Pleinics, piebilstot, ka drīzumā komandas sastāvā varētu būt korekcijas, tomēr tās nebūšot lielas.

"Ventspils" varētu veikt papildinājumu kādā no ārējās līnijas pozīcijām.

A grupas kopvērtējumā ar 12 uzvarām 13 spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kam ar astoņiem panākumiem 12 cīņās seko Bandirmas "Banvit", bet septiņas uzvaras izcīnījusi Avelīno "Sidigas". Ceturtā ar sešiem panākumiem 13 mačos ir "Ņižņij Novgorod", kamēr ar piecām uzvarām 12 cīņās seko "Le Mans", bet pieci panākumi 13 spēlēs ir "Ventspilij", kas tai kopvērtējumā dod sesto vietu. Septītajā pozīcijā ar četrām uzvarām 12 mačos ir Vloclavekas "Anwil", bet pēdējo vietu ar trim uzvarām13 cīņās tikmēr ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu