Bļugers debitē NHL, "Penguins" uzveic līderus "Lightning"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Wilkes-Barre/Scranton Penguins

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers trešdien debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzēdams spēcīgajai Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja NHL līdervienību Tampabejas "Lightning".

Bļugers kļuvis par 23.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis NHL. Vēl nesen, janvāra sākumā debiju NHL piedzīvoja arī Rūdolfs Balcers, kurš pārstāv Otavas "Senators" vienību.

Bļugers savā pirmajā NHL mačā uz ledus pavadīja sešas minūtes un 22 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pašlaik 24 gadus vecais Bļugers uz NHL tika izsaukts otrdien. Viņš izsaukumu saņēma arī pagājušā gada februārī, taču toreiz pasaules spēcīgākajā līgā tā arī nedebitēja.

Bļugers aizvada ļoti veiksmīgu sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur 45 mačos izcēlies ar 21 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, būdams Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas rezultatīvākais spēlētājs. Latvijas hokejista 21 iemestā ripa ir ceturtais labākais rādītājs čempionātā, turklāt ar rezultativitāti viņš izcēlās pēdējos piecos mačos, pa šo laiku iekrādams četrus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

"Penguins" ar 60 punktiem 50 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem piekto vietu, tomēr pēdējā laikā komandai pārāk veiksmīgi nav klājies, jo tā sešos mačos cietusi četrus zaudējumus.

Tieši starp centra uzbrucējiem komandā ir liela konkurence, turklāt šajā pozīcijā spēlē arī Sidnijs Krosbijs un Jevgēņijs Malkins priekšgalā.

Pitsburgas vienība Bļugeru 2012.gada draftā izvēlējās ar 52.numuru.

"Penguins" komandā no Latvijas spēlējuši arī Viktors Ignatjevs un Pēteris Skudra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu