Bļugers: NHL debiju gaidīju ļoti ilgi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers bija ļoti ilgi gaidījis savu debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pēc savas pirmās spēles atzina hokejists.

Jau ziņots, ka Bļugers savā debijas mačā palīdzēja Pitsburgas "Penguins" komandai savā laukumā ar rezultātu 4:2 (3:0, 1:0, 0:2) pārspēt NHL līdervienību Tampabejas "Lightning".

"No rīta, kad uzzināju, ka tikšu spēlēt, biju patīkami satraukts. Šo brīdi biju gaidījis ļoti ilgu laiku un esmu laimīgs," teica Bļugers.

Viņš piedalījās pirmajā vārtu guvumā, kad bija aktīvs pie pretinieku cietokšņa, ļaujot maiņas biedram Railijam Šīhenam atklāt cīņas rezultātu.

"Tā noteikti bija izcila pirmā maiņa uz ledus. Izgāju uz ledus un guvām vārtus, bija patīkami tajos piedalīties," atzīmēja Bļugers.

Latvijas hokejists šajā mačā tika iekļauts ceturtajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Šīhenu un Geretu Vilsonu, ar kuru spēlējis kopā Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Pazīstu viņu labu laiku kā hokejistu un vienkārši labu draugu. Pāris gadus ar viņu kopā spēlēju, tāpēc zinu viņu arī ārpus hokeja laukuma. Viņam arī visvairāk uzdevu jautājumus. Jutos komfortabli ar Vilsonu, viņš man paskaidroja dažas sistēmas un ko sagaidīt no NHL hokeja," stāstīja Bļugers.

Par latvieša sniegumu debijas spēlē atzinīgus vārdus teica arī "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans.

"Tedijs aizvadīja ļoti labu spēli. Viņš ir ļoti centīgs hokejists. Jo vairāk viņš iejutīsies NHL, jo vairāk progresēs. Viņš ir labs spēlē mazākumā, un mans mērķis ir viņu pēc iesējas vairāk iesaistīt," uzsvēra Salivans.

Bļugers kļuvis par 23.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis NHL. Vēl nesen, janvāra sākumā debiju NHL piedzīvoja arī Rūdolfs Balcers, kurš pārstāv Otavas "Senators" vienību.

"Penguins" ar 60 punktiem 50 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem piekto vietu, tomēr pēdējā laikā komandai pārāk veiksmīgi nav klājies, jo tā sešos mačos cietusi četrus zaudējumus.

"Penguins" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems "Senators". Ja Otavas vienība atsauks atpakaļ uz NHL Balceru, tad tā būs pirmā reize kopš 2015.gada 30.janvāra, kad laukumā tiksies divi Latvijas hokejisti. Pirms četriem gadiem nūjas krustoja Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš.

Pašlaik 24 gadus vecais Bļugers uz NHL tika izsaukts otrdien. Viņš izsaukumu saņēma arī pagājušā gada februārī, taču toreiz pasaules spēcīgākajā līgā tā arī nedebitēja.

Bļugers aizvada ļoti veiksmīgu sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur 45 mačos izcēlies ar 21 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, būdams Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas rezultatīvākais spēlētājs. Latvijas hokejista 21 iemestā ripa ir ceturtais labākais rādītājs čempionātā, turklāt ar rezultativitāti viņš izcēlās pēdējos piecos mačos, pa šo laiku iekrādams četrus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Pitsburgas vienība Bļugeru 2012.gada draftā izvēlējās ar 52.numuru.

"Penguins" komandā no Latvijas spēlējuši arī Viktors Ignatjevs un Pēteris Skudra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu