Latvijā varētu notikt Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Foto: worldtour.2019.fivb.com (FIVB)

Ja izdosies savākt finansējumu, tad augusta beigās Jūrmalā varētu notikt Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā, sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) jaunievēlētais prezidents Jānis Buks.

Buks pirms divām nedēļām LVF biedru kopsapulcē tika ievēlēts par jauno organizācijas prezidentu, tādējādi šajā amatā nomainot Ati Sausnīti.

Šobrīd lielākais izaicinājums esot finansējuma piesaiste volejbola federācijai.

"Mums kontā ir 600 eiro, kopējie rēķini - ap 56 tūkstošiem. Tā izsaimniekots... Nedzīvoju ar ilūzijām, bet nebiju domājis, ka būs tik slikti. Latvijas izlase pieteikta līdzdalībai Eiropas Zelta līgā, tur pietrūkst aptuveni 70 tūkstošu," laikraksts citē Buka teikto.

Šovasar Jūrmalā iecerēts Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā, taču arī tam finansējuma nav.

"Tas ir kārtējais mantojums, kur nekas nav darīts. Jūrmala apstiprinājusi gatavību kā katru gadu atvēlēt zināmu summu - ap 200 tūkstošiem, kopējais budžets būtu vajadzīgs 350 līdz 400 tūkstoši. Ja varam savākt finansējumu, turnīrs būs provizoriski augusta beigās," stāsta Buks.

Buks kopsapulcē bija vienīgais kandidāts uz LVF prezidenta krēslu. Viņš par jauno organizācijas vadītāju gan ievēlēts uz diviem gadiem, jo šīs bija ārkārtas vēlēšanas, bet nākamreiz prezidents tiks vēlēts 2021.gadā uz četriem gadiem.

Buks iepriekš strādāja bankas "Luminor Latvija" valdē un bija korporatīvo klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs, bet šobrīd ir vecākais finanšu padomnieks SIA "Calidus Capital".

Sausnītis amatā bija nepilnus trīs termiņus - pirmo reiz viņš šos pienākumus pildīja no 2004. līdz 2008.gadam, pēc tam amatā atgriežoties 2013.gadā un pirms diviem gadiem tiekot pārvēlēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu