Aizvietojot ministrus, Saeimā darbu sāk astoņi jauni deputāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas sēžu zāle.
Saeimas sēžu zāle. Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima šodien apstiprināja mandātus astoņiem jauniem deputātiem, kuri parlamentā aizvietos ministrus.

Mandāti apstiprināti Jānim Iesalniekam (VL-TB/LNNK), Andrim Kazinovskim (JKP), Jānim Cielēnam (JKP), Jānim Butānam (JKP), Dacei Bluķei (AP), Mārtiņam Šteinam (AP), Atim Lejiņam (JV) un Aivaram Geidānam (KPV LV).

Viņi parlamentā darbosies laikā, kamēr ministru pienākumus veiks kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kā arī ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Jauni deputāti arī tika ievēlēti komisijās, bet vairāki līdzšinējie deputāti mainīs savas komisijas.

Savukārt Riharda Kozlovska (JV) mandātu paredzēts apstiprināt Saeimas sēdē 7. februārī. Viņš parlamentā darbosies ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) vietā.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) vēl aptuveni mēnesi vai divus plāno apvienot ministres un deputātes pienākumus. Viņa žurnālistiem skaidroja, ka tas ir saistīts ar jau iesāktajiem darbiem parlamentā.

Kā ziņots, deputātam, kurš apstiprināts ministra amatā, ir iespēja uz ministra pilnvaru laiku nolikt deputāta mandātu. To izdarot, viņa vietā iespēja strādāt Saeimā tiek dota pirmajam konkrētajā vēlēšanu apgabalā "aiz svītras" palikušajam. Šim cilvēkam atsakoties, iespēja tiek dota nākamajam, un tā šis process turpinās, kamēr kāds piekrīt ieņemt deputāta amatu.

No 13 jaunās valdības ministriem desmit ir ievēlēti Saeimā. Deviņi no viņiem aģentūrai LETA apliecināja, ka neplāno savienot abus amatus. Vienīgi labklājības ministre Petraviča pagaidām ministres un Saeimas deputātes amatus apvienos, atzina politiķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu