Rīgas veikalā konstatētas nelikumīgas preču zīmes; kaitējums zīmju īpašniekiem - 60 000 eiro (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apģērbu veikals; ilustratīvs foto.
Apģērbu veikals; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) kādā Rīgas veikalā konstatējusi nelikumīgu preču zīmju izmantošanu un aprēķini liecina, ka īpašniekiem nodarīts materiālais kaitējums 60 000 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja VP.

Pagājušā gada nogalē Ekonomisko noziegumu pārvalde veica pārbaudi kādā no Rīgas veikaliem, kur konstatēja atsevišķu preču zīmju nelikumīgu izmantošanu. Tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kas jau ilgstoši nodarbojās ar viltotu preču - drēbju un apavu - ievešanu un izplatīšanu Latvijā.

Likumsargi veica virkni neatliekamo izmeklēšanas darbību, tai skaitā vairākas kratīšanas Rīgā un Rīgas reģiona teritorijā, kā rezultātā novērsta iespēja turpināt noziedzīgos nodarījumus.

Tāpat izmeklēšanas laikā aizturētajam vīrietim arestēti naudas līdzekļi vairāk nekā 150 000 eiro apmērā, kā arī "BMW" markas automašīna.

Daļai no atsavinātajām precēm ir veikta ekspertīze, kā rezultātā aprēķināts, ka preču zīmju īpašniekiem nodarīts materiālais kaitējums vairāk nekā 60 000 eiro vērtībā.

Pašlaik tiek skaidrota atlikušo izņemto preču izcelsme. Ja arī tās izrādīsies viltotas, kopējais kaitējums varētu būt lielāks.

Pagājušā gada nogalē aizturētajai personai tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Patlaban izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Tāpat tiek skaidrota aizdomās turētā arestēto naudas līdzekļu izcelsme, iespējamā iesaiste citos noziegumos, kā arī personas iepriekš gūto ienākumu legalitāte.

Valsts policija atgādina, ka viltoto preču ražotāji neievēro patērētāju drošības standartus un viltotu preču lietošana var radīt būtiskus draudus veselībai un var būt pat dzīvībai bīstama. Tāpat svarīgi atzīmēt, ka bez drošības apsvērumiem un bīstamības, viltojumi rada gan tiešus, gan netiešus ekonomiskos zaudējumus, proti, veicina ēnu ekonomiku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu