Oficiāli: Porziņģis tiek aizmainīts uz Dalasas "Mavericks" (2)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" ticis aizmainīts uz Dalasas "Mavericks", ziņo ESPN un Ņujorkas klubs.

Šīs maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies arī Tims Hārdevejs juniors un Kortnijs Lī, kamēr "Knicks" pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru un Vesliju Metjūsu, kā arī divas pirmās kārtas drafta izvēles. 

Laikraksts "The Athletic" ziņo, ka Porziņģis šovasar ar "Mavericks" esot gatavs parakstīt kvalifikācijas līgumu, bet 2020.gadā viņš kļūs jau par neierobežoti brīvo aģentu.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" komandu kopš 2015./2016.gada sezonas.

"Kā ierasts šajā sezonas nogrieznī, izskatījām vairākas opcijas un potenciālos darījumus. Ņemot vērā neskaidrības ap Kristapa brīvā aģenta statusu un viņa vēlmi tikt aizmainītam, veicām darījumu, kas, mūsuprāt, uzlabos komandu. Sakām paldies Kristapam, Timam, Kortnijam un Trejam par viņu ieguldījumu un vēlam viņiem visu to labāko," "Knicks" citē komandas ģenerālmenedžera Skota Perija teikto.

Hārdevejs juniors ar vidēji mačā gūtu 19,1 punktu šosezon ir "Knicks" rezultatīvākais basketbolists, kamēr Burks caurmērā katrā no mačiem guvis 11,8 punktus, bet Lī, piedaloties vien 12 spēlēs, vidēji iemetis 4,7 punktus.

Tikmēr Džordans šosezon bijis viens no "Mavericks" līderiem - viņam vidēji mačā izdevies tikt pie 11,1 punkta un 13,8 atlēkušajām bumbām, kamēr Metjūss vidēji spēlē iemetis 13,0 punktus, bet Smits juniors guvis 12,9.

"Knicks" šobrīd piedzīvojusi jau 11 zaudējumus pēc kārtas un ar 10 uzvarām 50 spēlēs kļuvusi par NBA vājāko komandu.

Porziņģis jau teju gadu nav spēlējis ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ, turklāt viņš vasarā varētu kļūt par ierobežoti brīvo aģentu. Tiesa, kā norāda Ziemeļamerikas mediji, ir augusi spriedze "Knicks" un latvieša savstarpējās attiecībās, jo spēlētāju neapmierinot daudzie komandas zaudējumi un uzņemtais virziens.

Turklāt klubs arī pagaidām nespēj pateikt, kad latvietis varētu atgriezties laukumā, taču Porziņģis jau vairākkārt paudis vēlmi to izdarīt šosezon.

Ceturtdien Porziņģis kopā ar savu brāli Jāni, kurš ir spēlētāja aģents, ticies ar "Knicks" vadību, lai diskutētu par bažām saistībā ar komandas virzību. Tikšanās laikā "Knicks" vadība arī esot palikusi ar iespaidu, ka Porziņģis vēlas tikt aizmainīts uz citu komandu.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā katrā no mačiem vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wow. ? Kristaps Porzingis is on his way to Dallas! ?

A post shared by NBA on TNT (@nbaontnt) on

Galerija: Basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu