Strēlniekam 13 punkti zaudējumā pret Šmita pārstāvēto Barselonas "Lassa"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 13 punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 55:76 (6:27, 22:11, 15:17, 12:21) pārliecinoši piekāpās Rolanda Šmita pārstāvētajai Barselonas "Lassa" no Spānijas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 53 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no četriem trejačiem un abus "sodiņus". Vēl latvieša rēķinā divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Tikmēr Timma nospēlētajās 14 minūtēs un 34 sekundēs guva vienu punktu. Viņš grozā raidīja vienu no diviem soda metieniem, bet visi trīs viņa trejači lidoja grozam secen. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Savukārt Šmits ceturtdien palika ārpus pieteikuma.

"Lassa" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kriss Singltons, kamēr "Olympiakos" rindās ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās serbu centrs Nikola Milutinovs.

Tikmēr citā ceturtdien spēlē zaudējumu piedzīvoja Lietuvas flagmanis Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar rezultātu 64:74 (17:19, 20:17, 19:11, 8:27) piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", lai gan pirms noslēdzošās ceturtdaļas atradās vadībā ar 56:47.

"Himki" rindās ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mikijs Džordans.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 16 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 15 uzvarām ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 13 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 12 uzvarām 21 cīņā seko Pirejas "Olympiakos" un Barselonas "Lassa".

Tikmēr desmit panākumi 20 spēlēs ir Minhenes "Bayern", bet pa deviņām uzvarām guvušas Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Telavivas "Maccabi FOX", tām noslēdzot pirmo desmitnieku.

Savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", ko pārstāv Žanis Peiners, tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu