Kāds ir Ņujorkas "Knicks" ieguvums, aizmainot Porziņģi?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Jau ziņojām par Latviešu zvaigznes Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Kristapa Porziņģa aizmainīšanu no Ņujorkas "Knicks" uz Dalasas "Mavericks". Ņujorkas vienībai jau tiek pārmests par to, ka viņi veica muļķīgu darījumu, neiegūstot pilnīgi neko. Kāds īsti ir "Knicks" komandas ieguvums, aizmainot latviešu talantu?

Šīs maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies arī Tims Hārdevejs juniors un Kortnijs Lī, kamēr "Knicks" pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru un Vesliju Metjūsu, kā arī divas pirmās kārtas drafta izvēles. 

Nenoliedzami, ka Kristaps Porziņģis ir viens no labākajiem garajiem spēlētājiem visā līgā. Apveltīts ar lielisku veiklību, teicamu metienu un pats galvenais - kārtīgu vēlmi strādāt. Izdzirdot ziņas par veikto darījumu, gribot vai negribot rodas jautājums - ko domāja Ņujorkas "Knicks" vadība, veicot šo maiņas darījumu? 

Kā zināms, tad liepājnieks ceturtdien tikās ar "Knicks" vadību un paudis bažas par kluba virzību. Ziemeļamerikas mediji arī ziņo, ka šīs tikšanās laikā Porziņģis ir pieprasījis, lai vienība viņu aizmaina. Saprātīgs solis no basketbolista puses, jo Ņujorkas komanda pēdējos gados nav spējusi uzlabot savu sniegumu gan laukumā, gan arī ārpus tā. Tādēļ saprotama ir Porziņģa neapmierinātība. 

Redzot to, ko Ņujorkas vienība ieguva šajā darījumā, rodas sajūta, ka kluba vadība uzzinot to, ka Porziņģis vēlas tikt aizmainīts izvēlējās pirmo darījumu, kurš tai tika piedāvāts. Radusies sajūta, ka "Knicks" kluba vadība apvainojās kā mazs bērns, nemaz nepadomājot par savu turpmāko attīstību. 

Protams, ka pateicoties šim darījumam "Knicks" ir atbrīvojusi vietas algu griestos, lai gaidāmajā vasarā varētu parakstīt superzvaigznes. Tas ir arī galvenais ieguvums. Bet, kurš vēlēsies doties uz Ņujorku, redzot, cik nesakārtota ir šī organizācija?

Foto: AP/LETA

Pazīstamais "Bleacher Report" žurnālists Hovards Beks uzskata, ka "Knicks" vienība šajā darījumā izmantoja Porziņģi, lai tiktu vaļā no pārējo spēlētāju lielajiem līgumiem, kuri gremdēja klubu.

"Porziņģis bija spēlētājs, kuram ļoti patika spēlēt Ņujorkā. Šis ir sarežģīts laiks komandas līdzjutējiem. Jāņem vērā ir fakts, ka kluba vadība izmantoja Porziņģi, lai tiktu vaļā no Hārdeveja un Lī milzīgajiem līgumiem. Ja Porziņģis nebūtu daļa no šī darījuma, tad maiņa nekad nebūtu notikusi," atzīst Beks. 

Neskatoties uz negācijām medijos, komandas ģenerālmenedžeris Skots Perijs uzskata, ka "Knicks" šo darījumu veica, lai uzlabotu komandu. "Kā ierasts šajā sezonas nogrieznī, izskatījām vairākas opcijas un potenciālos darījumus. Ņemot vērā neskaidrības ap Kristapa brīvā aģenta statusu un viņa vēlmi tikt aizmainītam, veicām darījumu, kas, mūsuprāt, uzlabos komandu. Sakām paldies Kristapam, Timam, Kortnijam un Trejam par viņu ieguldījumu un vēlam viņiem visu to labāko," "Knicks" citē komandas ģenerālmenedžera Skota Perija teikto.

Daudz ir ticis runāts par Ņujorkas komanda iespējām gaidāmajā vasarā piesaistīt augsta līmeņa superzvaigzni. Tagad, redzot, cik nesakārtota ir šī organizācija, šis uzdevums šķiet nereāls. Bekam tuvi avoti esot ziņojuši, ka Kevins Durants nopietni esot izrādījis interesi par pievienošanos "Knicks". Taču iemesls ir bijis Kristaps Porziņģis.

"Durants nopietni esot apdomājis "Knicks" variantu. Viņš ļoti augstu vērtē Porziņģa spēli, taču tagad, kad viņš ir nonācis Dalasā, kādēļ, lai Durants pievienotos Ņujorkai? Šeit nav nekas, kas piesaistītu superzvaigznes," vēsta Beks. 

Atskatoties uz darījumu, tad rodas priekšstats, ka Ņujorkas komanda ir atkritusi piecus gadus atpakaļ. Vienībai ir jāsāk atkal no paša sākuma. Ja vasarā neizdosies piesaistīt augsta līmeņa spēlētāju, kā arī dabūt augstu drafta numuru, tad "Knicks" atkal atradīsies pamatīgā bedrē. Porziņģa ēra Ņujorkā ieviesa cerības uz panākumiem, taču tagad tā ir beigusies.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu