Kašers rīko diskusijas par homoseksualitāti un vardarbību skolās pret netradicionāli orientētiem cilvēkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Multimākslinieks Kaspars Blūms- Blūmanis jeb Kašers savā "Instagram" profilā ievieto paziņojumus, piedāvājot piedalīties domubiedru vakaros par homoseksualitāti un vardarbību skolās pret netradicionāli orientētiem cilvēkiem. Šis paziņojums sasniedzis Aelitas 13 gadus veco meitu – mamma uzskata, ka nepilngadīgām personām šādos sarunu vakaros neesot vietas, vēsta raidījums Bez Tabu

"Es meitai teicu, ka viņa nedrīkst iet. Šie bērni ir par jaunu, viņiem tur nav, ko darīt," strikta ir māmiņa.

Tāpat viņu nepatīkami pārsteidzis, ka multimākslinieks Kašers interesentiem par sarunu vakaru nejautā viņu vecumu. Aelita raidījumam parāda ziņojumu, kurā 13 gadus vecā meita rakstījusi Kašeram – multimākslinieks informējis par adresi, kurā pasākums notiks, taču vecumu sarunu vakara rīkotājs neprasījis.

Jaunietes mamma uzskata, ka delikātie temati būtu jāatstāj vecāku vai mācībspēka ziņā.

Pats diskusiju vadītājs Kašers tomēr nepiekrīt Aelitas uzskatam. Viņš stāsta, ka jaunieši, kuri vērsušies pie viņa pēc padoma, nespējot runāt ar vecākiem par orientācijas jautājumiem, jo viņos valdot tradicionāli uzskati par to, kādai jābūt ģimenei.

Tāpat arī skolotāji neesot labākais variants pie kā vērsties, jo vienmēr pastāvot iespēja, ka skolotājs varot to izstāstīt kādam tālāk.

»Kašers ar jauku kadru publiski atzīstas mīlestībā mīļotajam vīrietim

Ideja sniegt morālu atbalstu un iedrošinājumu jauniešiem radusies pēc Kašera publiskā paziņojuma par savu orientāciju. Vēlāk saņēmis neskaitāmi daudz vēstules no pusaudžiem, kuri apkārtējo nosodījuma dēļ, nespējot pilnvērtīgi dzīvot.

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve Renāte Alberga pozitīvi vērtē Kašera ideju par jauniešu atbalstīšanu šajā jautājumā, tomēr atgādina, ka

līdz pilngadībai, bērns ir vecāku aizbildniecībā, tāpēc vēlme apmeklēt kādu pasākumu būtu jāizrunā ar vecākiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu