Kratīšanas laikā dzīvesvietā policija, iespējams, piekāvusi 17 gadus vecu jaunieti (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts policija ir veikusi kratīšanu un atradusi ap 200 gramus marihuānas advokātei Diānai Strautai piederošā namā Rīgā, Vagonu ielā, kur mitinās viņas un bijušā Valsts policijas Rīgas reģiona Zemgales iecirkņa priekšnieka Rolanda Strauta 17 gadus vecais dēls, raksta "Latvijas Avīze". 

Tas izraisījis Strautu ģimenes neapmierinātību ar kratīšanas darbībām, jo esot pieļauti likumu pārkāpumi un viņu dēls esot nepamatoti piekauts.

Pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, "reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju un sūdzībām, ka Vagonu ielas rajonā notiek nelegāla narkotisko/psihotropo vielu tirdzniecība", Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļā, kas specializējas ar narkotiskām vielām saistītu nodarījumu novēršanā un apkarošanā, ticis sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 253. panta pirmo daļu par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā, kā arī realizāciju.

Šī gada 4. janvārī iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tikušas veiktas kriminālprocesuālas darbības, kā rezultātā 5. janvārī aizturētas četras personas. Pārbaudot aizturēto personu datus, ticis noskaidrots, ka divas no tām ir nepilngadīgas personas. Kratīšanu laikā izņemti ap 200 grami marihuānas.

Divas no aizturētajām personām jau iepriekš esot bijušas nonākušas policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar nelegālo narkotisko un psihotropo vielu apriti, kā arī par mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Pēc laikraksta ziņām, pret Strautu dēlu jau iepriekš ierosināti divi kriminālprocesi: saistībā ar narkotikām un laupīšanu. Aizturētās personas atzītas par aizdomās turamajām, kā arī visām četrām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Saņemot vienas aizturētās personas tuvinieku sūdzību par policijas rīcību šajā kriminālprocesā, Valsts policijas Iekšējās kontroles birojā sākta pārbaude, lai pārliecinātos par policijas faktisko rīcību, informējusi Valsts policija.

Strauti atzīst, ka "dēls nav eņģelis" un "neuzturas tajā labākajā kompānijā", tomēr ir pārliecināti, ka narkotikas viņš neesot tirgojis.

Minētajā namā paši Strauti nedzīvojot, bet tur mitinoties viņu vecāki, citi radi un īrnieki. Ēkā policija bija iekļuvusi pa logu pirmā stāva dzīvoklī, kur dzīvojot Strautu radi un tobrīd atradušies arī radu un īrnieku ciemiņi. Tur arī esot atrasta marihuāna.

Pēc tam policija devusies uz trešā stāva dzīvokli, kur mīt Strautas vecāki un atradās arī 17 gadus vecais dēls. Policiju esot interesējis tieši Strautu dēls, kuru aizturēšanas laikā policisti esot spārdījuši ar kājām un situši ar kulakiem.

Jaunietis pašlaik atgūstoties no iegūtajām traumām. Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, laikraksts vēsta, ka policisti priekšniecībai esot teikuši, ka jaunietis pats sevi savainojis, pats sitot galvu pret zemi, un policisti tagad nožēlojot, ka notikušais neesot filmēts.

Par notikušo tapis gan iesniegums tiesībsargam, gan arī Iekšējās drošības birojam, kur sākta resoriskā pārbaude.

Strauts policijā strādāja līdz 2017. gada jūlijam, kad, pēc paša vārdiem, pēc priekšniecības sāktās ''presēšanas" viņam beigu galā atņemta pielaide valsts noslēpumam un viņš esot bijis spiests doties izdienas pensijā.

Kā atzīmē laikraksts, izdienas pensijas laikā viņš četrarpus mēnešu pabija apcietinājumā: par to, ka kādai apsardzes firmai esot palīdzējis organizēt aplokšņu algu maksāšanu saviem darbiniekiem. Strauts savu vainu noliedz, jo esot tikai vērtējis un apmācījis apsargus, ar algām viņam neesot bijis nekāda sakara. Šī lieta līdz tiesai vēl nav nonākusi, bet par atrašanos apcietinājumā Strauts uzrakstījis sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesai.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu