Linkaits: "airBaltic" ir nepieciešams stratēģiskais investors

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" stratēģiskais investors ir vajadzīgs, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Investors "airBaltic" ir vajadzīgs, lai piesaistītu papildu kapitālu, kā arī, lai būtu papildu zināšanas, kā izdzīvot potenciālās krīzes situācijās," sacīja ministrs, piebilstot, ka šobrīd aviācijas nozarē ir uzplaukums, taču agrāk vai vēlāk sekos krīze un tai ir jāgatavojas.

"Es ceru, ka atradīsim pareizo veidu, kā to [stratēģisko investoru] piesaistīt," piebilda Linkaits.

Savukārt jautāts, vai nākotnē "airBaltic" bez investora varēs pastāvēt, satiksmes ministrs atbildēja, ka teorētiski šāda iespēja ir. "Teorētiski var, bet labāk būtu, ja bez valsts [kompānijas kapitālā] būtu vēl kāds," viņš teica.

Iepriekš portāls "Lsm.lv" vēstīja, ka "airBaltic" stratēģiskā investora meklējumiem piesaistīts jauns finanšu konsultants - Ņujorkā bāzētā investīciju banka "Greenhill & Co". Savukārt iepriekš līgums bija noslēgts ar starptautisko finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmumu "Lazard Freres".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi 2017.  gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu