"Knicks" prezidents: Porziņģis nevēlējās būt šajā klubā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stīvs Milss un Kristaps Porziņģis
Stīvs Milss un Kristaps Porziņģis Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis nevēlējās būt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks", sarunā ar ESPN atklāja tā prezidents Stīvs Milss.

23 gadus vecais Porziņģis ievērojamā maiņas darījumā ceturtdien no "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā, kur varēs spēlēt ar citu talantīgu eiropieti Luku Dončiču un vienu no saviem basketbola elkiem Dirku Novicki.

Ceturtdien latviešu basketbolists kopā ar savu brāli Jāni Porziņģi, kurš ir viņa aģents, tikās ar "Knicks" vadību, izsakot bažas par komandas virzienu un liekot noprast, ka vēlas tikt aizmainīts. Pēc tam vien dažu stundu laikā basketbolists nonāca "Mavericks" rīcībā.

"Uzskatām, ka izdarījām pareizi," teica Milss. "Kad domā to, kā izveidot labu komandu ilgtermiņā, tu nevēlies noslēgt maksimāli dāsnāko līgumu ar basketbolistu, kurš konkrēti pasaka, ka nevēlas būt šajā klubā. Tas būtu negodīgi pret mūsu organizāciju un faniem."

Zīmīgi, ka neilgi pēc maiņas darījuma veikšanas Porziņģis savā sociālā tīkla "Instagram" kontā ierakstīja "patiesība nāks gaismā". Pēcāk šis ieraksts gan tika izdzēsts. Tiesa, viņš citā ierakstā pateicies Ņujorkai par tur aizvadītajiem gadiem.

Milss atklāja, ka Porziņģis ceturtdien informējis viņu un "Knicks" ģenerālmenedžeri Skotu Periju par nevēlēšanos atrasties šajā klubā. Tikšanās esot ilgusi mazāk nekā piecas minūtes.

Drīz vien notika darījums, kurā Porziņģis kopā ar Timu Hārdeveju junioru, Kortniju Lī un Treju Burku nonāca "Mavericks" klubā, kamēr pretējā virzienā devās Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Knicks" kluba vadība par Porziņģa neapmierinātību zināja jau iepriekš, turklāt pārrunas ar citām komandām tika vestas jau pāris dienas pirms maiņas darījuma.

"Pirms tikšanās ar Porziņģi mums bija sarunas jau ar vairākām komandām," tikmēr neslēpa Perijs. "Līdz ar to izlēmām rīkoties laicīgi."

Tiek ziņots, ka "Knicks" vērsusies arī pie Ņūorleānas "Pelicans", kuras rindās vairs nevēlas būt superzvaigzne Entonijs Deiviss, tomēr nav bijis skaidrs, vai Porziņģis vispār būtu gatavs noslēgt ilgtermiņa līgumu ar šo klubu. Ņujorkas komandai bijuši vairāki piedāvājumi par latvieti.

Savukārt ceturtdien parādījās informācija, ka Porziņģis šovasar negrasās parakstīt ilgtermiņa līgumu arī ar "Mavericks", tā vietā pieņemot vien kvalifikācijas kontraktu, lai 2020.gadā kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr tagad situācija nedaudz mainījusies, jo latvietis vispirms gribot iepazīt Dalasas kluba organizāciju un tad spriest par saviem ilgtermiņa plāniem.

Šī gada vasarā "Knicks" komandai būs iespaidīga brīvība algu griestos un tā pat varētu noslēgt divus maksimāli dāsnus līgumus ar NBA brīvajiem aģentiem. Iepriekš bija spekulācijas, ka uz Ņujorku varētu pārcelties tādas zvaigznes kā Kevins Durants, Kavai Lenards vai Kairijs Ērvings.

Tikmēr Porziņģis ir pārcēlies uz "Mavericks" komandu, kas vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 23 uzvarām 51 spēlē šobrīd ieņem 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Tiesa, Porziņģis vēl joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu