ASV aukstuma vilnis prasījis vismaz 21 cilvēka dzīvību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Savienotajās Valstīs aukstuma vilnis prasījis vismaz 21 cilvēka dzīvību un gaisa temperatūra ceturtdien vietām noslīdējusi līdz mīnus 49 grādiem pēc Celsija.

Meteorologi prognozē, ka drīz aukstuma vilni nomainīs siltāks laiks, taču bezpajumtniekiem, veciem cilvēkiem un citiem, kas var viegli krist par upuri salam un gūt apsaldējumus, pagaidām tas ir mazs mierinājums.

Pēdējo reizi šāds sals ASV Vidējos Rietumus un Ziemeļaustrumus piemeklēja pirms aptuveni 20 gadiem, norādījis Nacionālais meteoroloģiskais dienests.

Salu izraisījušas no Arktikas ieplūstošas auksta gaisa masas, kuru dēļ gaisa temperatūra nokritusies zemāk nekā dažos Antarktikas rajonos.

Mājsaimniecības un uzņēmumi izlietojuši rekordlielu daudzumu dabasgāzes, lai apsildītu telpas, liecina finanšu datu sniedzēja "Refinitiv" publiskotā informācija.

Detroitā kompānija "General Motors Co" apturēja darbu 11 Mičiganas rūpnīcās, lai samazinātu dabasgāzes patēriņu. Korporācija "Fiat Chrysler Automobiles NV" ceturtdien atcēla vienu maiņu divās savās rūpnīcās.

Sniegs un ledus radījis bīstamu apstākļus uz ceļiem. Vienā no Aiovas apgabaliem ceturtdien divu stundu laikā tika reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi.

Līdzīgi kā trešdien, arī ceturtdien ASV aviokompānijām nācās atcelt vairāk nekā 2000 lidojumus. Visvairāk reisu tika atcelti Čikāgas O'Hēras lidostā, liecina tīmekļa vietnē "FlightAware.com" publiskotā informācija.

»Čikāgā aukstāks nekā Antarktīdā; ASV cīnās ar spēcīgu salu

ASV Vidējos Rietumos pēdējās dienās pārspēti vairāk nekā 30 aukstuma rekordi, tostarp Minesotā ceturtdienas rītā termometra stabiņš noslīdēja līdz mīnus 49 grādiem pēc Celsija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu