Brisele apsver pāreju uz bezmaksas sabiedrisko transportu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiro simbols pie Eiropas Parlamenta ēkas Briselē.
Eiro simbols pie Eiropas Parlamenta ēkas Briselē. Foto: Reuters/LETA

Briseles amatpersonas ierosinājušas tuvākajā nākotnē ieviest Beļģijas galvaspilsētā bezmaksas sabiedrisko transportu.

Briseles Sabiedriskā transporta pārvaldes (STIB) jaunais viceprezidents sociālists Lotfi Mostefa izteicis ideju ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu darbadienu vakaros vai brīvdienās, bet viņa Sociālistu partija uzskata, ka maksa varētu tikt atcelta pavisam.

Mostefa šādi vēlas pamudināt Briseles iedzīvotājus retāk izmantot savus personiskos transporta līdzekļus un biežāk paļauties uz sabiedrisko transportu.

"Mēs atrodamies situācijā, kurā gaisa piesārņojuma problēmas un vides jautājumi ir svarīgi," šonedēļ Beļģijas medijiem uzsvēra Mostefa.

Mostefa STIB viceprezidenta amatam izvirzīja Sociālistu partija, kas ietilpst koalīcijas valdībā, kas pārvalda galvaspilsētas reģionu. Sociālistu partijas plāni ir vēl grandiozāki un tā vēlas vispār atcelt samaksu par sabiedrisko transportu.

Partijas iecere ir sākotnēji nodrošināt bezmaksas sabiedrisko transportu pensionāriem un pakāpeniski visiem pārējiem. Partija ierosinājusi sākt īstenot šo ieceri 2024. gadā, atklāja viens no Mostefas priekštečiem STIB viceprezidenta amatā.

Aplēsts, ka bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšana visiem Briseles iedzīvotājiem izmaksātu 200 miljonus eiro, ko STIB saviem līdzekļiem nespētu nosegt. Tai būtu nepieciešams valsts atbalsts.

Kritiķi savukārt bažījas, ka maksas atcelšana ierobežos investīcijām pieejamos līdzekļus un apgrūtinās pakalpojuma uzturēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu