Francijas augstākā tiesa atbalsta sodanaudu piemērošanu prostitūtu klientiem (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Francijas augstākā tiesu instance - Konstitucionālā padome - piektdien paturējusi spēkā 2016. gadā pieņemto likumu, kas paredz sodanaudu piemērošanu prostitūtu klientiem.

Nevalstiskās organizācijas, kas vērsās tiesā, apgalvoja, ka likums kriminalizē privātas darbības, kas pēc abpusējas piekrišanas tiek veiktas starp diviem pieaugušajiem. Organizācijas arī apgalvoja, ka šis likums spiež prostitūtas vēl vairāk "noiet pagrīdē" un pakļauj viņas lielākam riskam kļūt par noziegumu upuriem un samazina viņu ienākumus.

Konstitucionālā padome savukārt norādīja, ka likumdevēji šādi centušies cīnīties pret cilvēku kontrabandu un suteneriem.

Padome secināja, ka likums nav nesamērīgs un neatbilstošs, norādot, ka parlamenta ziņā ir izvērtēt šī likuma ietekmi uz prostitūtu veselību.

Likums paredz 1500 eiro sodanaudu personām, kas maksā prostitūtām par seksuāliem pakalpojumiem. Ja persona gada laikā pieķerta divreiz vai vairākas reizes pārkāpjam likumu, tai tiek piemērota 3750 eiro liela sodanauda.

Savukārt maksāšana par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgām prostitūtām sodāma ar 45 000 eiro sodanaudu un līdz trim gadiem ilgu cietumsodu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu