Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Kā labi pavadīt vienas nakts sakaru un nekļūt par idiotu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Ieteikumi no seksologiem, terapeitiem un seksa ekspertiem par to, kas jāpatur prātā, ja ir vienas nakts sakars. Lūk, ko viņi iesaka, lai no rīta nebūtu jāpamostas ar smaguma sajūtu un nožēlu par notikušo.

Ikdienišķs sekss nav nekas neparasts, bet, ja apsver iespēju darīt to ar nepazīstamu partneri, ar kuru neesi pastāvīgās attiecībās, labāk sevi sagatavot tam, kas var notikt.

Pārliecība, ka neviens no jums nav piedzēries, izsargāšanās un tas, ka draugi zina tavu atrašanās vietu - tie ir tikai daži no veidiem, kā tu vari nodrošināt sev drošu, jautru un, cerams, erotisku vienas nakts sakaru.

Tālāk daži no ekspertu ieteikumiem.

Izstāsi par plāniem savam draugam un nelieto alkoholu

Ja tev ir vienas nakts sakars un tu neko nezini par šo cilvēku, ar kuru grasies mesties gultā (vai jebkur citur) - aizsūti savu atrašanās vietu draugam. Un ja būsi patiešām apķērīgs, uztaisi jautru selfiju ar savu potenciālo partneri un pievieno atrašanās vietu.

Ja izrādīsies, ka šis cilvēks ir maniaks vai slepkava, tas var noderēt.

Ja grasies lietot daudz alkoholu, pirms mest drēbes pie malas - apstājies un padomā vēlreiz. Tas var norādīt uz to, ka patiesībā nemaz nevēlies ar šo cilvēku neko uzsākt (pārgulēt).

Sekss reibumā nav nedz seksīgi, nedz droši. Ja streipuļo un šļupsti, zini - tas tev nav vajadzīgs.

Neviens nākamā rītā nevēlās pamosties ar domu "Ko? Es tiešām to izdarīju?" atzīst seksoloģe Mišela Hopa.

Runā par savām vēlmēm

Vienas nakts sakars nozīmē, ka tu piekrīti intīmām attiecībām vienas nakts ietvaros, nevis attiecībām ar šo cilvēku, regulāriem. 

Pastāsti partnerim, ko tieši tu vēlies, un konkretizē noteikumus, lai izvairītos no nepatīkamiem brīžiem un viss būtu skaidrs. Nereti tie pāri, kuri ir ilgstošās attiecībās, saskaras ar grūtībām tieši un skaidri vienoties par vēlmēm guļamistabā, baidoties no reakcijas un to kādas sekas tas var atstāt uz attiecībām kopumā. 

Sekss tikai ar partnera piekrišanu, neaizmirsti par izsargāšanos

Piekrišana ir pats svarīgākais. Nedrīkst būt sajūta, ka partneris seksu nevēlās, pat uz mirki. Piekrišanai jābūt entuziasma pilnam "jā", tādēļ pārliecinies par abpusēju akceptu visas nakts garumā.

Pārbaudi, kas otru partneri spēj uzbudināt. Nepieņem, ka jebkura jūsu darbība otrā personā izraisa patikas ekstāzi. 

"Nē, jūs nevar vienmēr noteikt, vai kāds "to" tēlo," atgādina ģimenes terapeite Terēza Heringa.

Vienmēr domājiet par izsargāšanos.

Drošs sekss ir labs sekss.

Tu taču gribi šo kā vienas nakts sakaru, tādēļ nepadari to par projektu mūža garumā, "uzražojot" bērnu vai tiekot pie kādas seksuāli transmisīvas slimības (STS).

Eksperimentē un pārliecinies, ka nolūki ir labi

Lieki teikt, ka ar personu, ar kuru jūties ērti, sasniegt orgasmu būs daudz vieglāk.

Vienas nakts sakari var arī kalpot kā iespēja atklāt ko jaunu, tā teikt, atsvaidzināt repertuāru, neuztraucoties par to, kā tas var ietekmēt attiecības ar tavu partneri. Kā nekā, tas ir tikai uz vienu nakti.

"Vienas nakts sakari, lai atriebtos savam bijušajam vai gūtu mirklīgu baudu, var nebūt diezko labs mērķis," skaidro Šons Džeimsons. 

Dari to pareizo mērķu vārdā. Tas var būt aizraujoši, ja esi brīvs vai atvērta tipa attiecībās, un vēl jo vairāk, ja izdodas atrast īsto cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu