"Dārgais skeleton - šis ir īstais brīdis!" Latvijas vadošā skeletoniste Priedulēna paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lelde Priedulēna
Lelde Priedulēna Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas vadošā skeletoniste Lelde Priedulēna nolēmusi likt punktu karjerai, piektdien sociālajos tīklos paziņoja sportiste.

25 gadus vecā Priedulēna janvāra vidū aizvadīja savas pirmās sacensības pēc teju gada pārtraukuma, ieņemot 14. vietu Eiropas čempionātā.

Šosezon viņa atkopās no ceļgala traumas, kā arī uzsāka mācības Šveicē, tādējādi sezonas pirmajā pusē latviete nestartēja.

"Dārgais skeleton, es jūtu, ka šis ir īstais brīdis! Tu man devi iespēju trenēties un sacensties ar pasaules labākajiem. Tu man iemācīji visu sagremot, cīnīties un nepadoties. Tu man devi iemeslus smieties un smaidīt, un iemeslus raudāt un mācīties. Tu devi man draugus un ģimeni, kā arī parādīji pasauli. Tu veidoji manu raksturu un palīdzēji kļūt par tādu cilvēku, kāda esmu tagad," raksta Priedulēna.

"Bet katram stāstam reiz pienāk beigas. Pagājušajā gadā tu man devi mācību, ka beigas var pienākt tad, kad tās vismazāk gaida. Tāpēc vēlos tev pateikties, ka iemācīji man domāt ārpus rāmjiem un parādīji, ka zvaigznes nav tik tālu un sapņi nav tik nesasniedzami. Galu galā - jebkuras beigas ir kā jauna sākums," turpina skeletoniste.

2017./2018.gada sezonas priekšvakarā Priedulēna treniņā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Sportiste nolēma operāciju neveikt, jo tas nozīmētu nepiedalīšanos Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Viņa Olimpiādē startēja un pat ar nopietni savainotu ceļgalu izcīnīja augsto septīto vietu.

Priedulēna piedalījās arī Soču olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja 14. vietu. Tāpat viņa piedalījās četros pasaules čempionātos, labāko rezultātu sasniedzot aizpērn, kad tika izcīnīta septītā vieta.

Pasaules kausa apritē viņa startēja kopš 2012. gadā, labāko rezultātu sasniedzot 2016./2017. gada sezonā, kad kopvērtējumā tika izcīnīta septītā vieta. Pasaules kausa sacensībās viņa izcīnīja četras ceturtās vietas. Pirms trim gadiem Kēngiszē viņu no goda pjedestāla šķīra tikai viena sekundes simtdaļa.

Priedulēna ir 2016. gada pasaules junioru čempione.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu