Vecvagars ar 27 punktiem palīdz "Jūrmala"/"Betsafe" komandai izcīnīt uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Vecvagars
Kaspars Vecvagars Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars sestdien "Jūrmala"/"Betsafe" komandā debitēja ar 27 punktiem un uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā.

Jūrmalnieki viesos ar rezultātu 99:96 (23:12, 24:22, 20:22, 18:29, 14:11) pagarinājumā pārspēja Tallinas "Kalev"/TLU vienību.

Mačam bija jāsākas plkst.17, taču Igaunijas komandas mājvietā sāka tecēt jums, tādējādi cīņa tika pārcelta uz Tallinas "TalTech" laukumu un sākās divas stundas vēlāk.

Vecvagars ar 27 punktiem bija rezultatīvākais "Jūrmala"/"Betsafe" rindās, bet 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas bija Kārlim Lasmanim.

Jūrmalas basketbolisti janvārī pēc četru zaudējumu sērijas svinēja trīs uzvaras pēc kārtas, taču pēc tam atkal bija piedzīvojuši divas neveiksmes.

Savukārt "Kalev"/TLU janvārī tikās tikai ar Latvijas komandām, vispirms ciešot trīs zaudējumus pēc kārtas, bet mēneša pēdējā mačā pārspējot valmieriešus.

Pirmajā aplī abu komandu cīņā "Jūrmala"/"Betsafe" cieta zaudējumu ar rezultātu 71:74.

Vecavagars "Jūrmala"/"Betsafe" rindas papildināja pirms spēles Tallinā. 25 gadus vecais basketbolists sezonu iesāka Polijas augstākās līgas klubā Ščecinas "King Wilki Morskie". Viņš laukumā devās desmit spēlēs, vidēji gūstot 7,9 punktus, veicot 1,6 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka Latvijas čempione "Ventspils" sestdien savā laukumā ar rezultātu 99:79 (29:10, 23:27, 24:25, 23:17) pārspēja "Ogri".

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Džonatans Erledžs, 18 punktus guva Rihards Lomažs, 15 punkti bija Usmanam Dramē, bet 13 punkti un deviņas atlēkušās bumbas - Ronaldam Zaķim.

Ogrēniešiem 25 punktus guva Edgars Lasenbergs, bet 16 punkti bija Kristapa Dārgajam.

Kurzemnieki šonedēļ zaudēja cerības uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, bet Latvijas-Igaunijas līgā pašmāju čempioniem ir 19 uzvaras 20 spēlēs, kas dod līderpozīciju kopvērtējuma tabulā. Ventspilnieki sezonu sāka ar zaudējumu Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet tagad ir 19 uzvaru sērijā.

Savukārt "Ogre" šobrīd ir pārliecinoši ceturtā, izcīnot 15 uzvaras 20 mačos. Ogrēnieši apvienotajā čempionātā bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas.

Abu komandu iepriekšējā mačā sīvā cīņā ar 94:92 uzvarēja "Ventspils". Abas vienības pērn tikās Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, kur pārāki ar 3-1 bija ventspilnieki.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) sestdien negaidīti ar rezultātu 76:70 (15:21, 25:16, 16:13, 20:20) viesos pārspēja Igaunijas vicečempioni "Tartu Universitāti".

Vidzemes vienībā rezultatīvākais ar 24 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Edmunds Elksnis, 20 punktus guva Jānis Kaufmanis, 11 punkti bija Mārim Ziediņam, bet desmit - Klāvam Dubultam.

Mājiniekiem ar 16 punktiem izcēlās lietuvietis Arns Veļička.

"Valmiera Glass"/ViA gadu iesāka ar divām uzvarām pēc kārtas, bet nākamajās četrās cīņās tika ciesti trīs zaudējumi. Arī "Tartu Universitāte" aizvada salīdzinoši neveiksmīgu sezonas nogriezni, kurā uzvaras mijas ar zaudējumiem.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī pirms četriem mēnešiem, kad valmierieši svinēja uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 106:98.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 19 uzvarām 20 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 19 uzvarām 21 spēlē seko "VEF Rīga", trešā ar 17 uzvarām 19 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 14 panākumiem 20 cīņās ir "Ogre".

Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 19 mačos ir Tallinas "TalTech", sestajā pozīcijā ar 11 uzvarām 22 mačos ir "Jūrmala"/"Betsafe", tālāk ar desmit uzvarām 20 cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU komanda, bet pirmo astoņnieku ar deviņiem panākumiem 20 spēlēs noslēdz Pērnavas "Sadam".

Pirmo desmitnieku ar astoņām uzvarām 18 cīņās noslēdz Raplas "Avis Utilitas" un "Tartu Universitāte", kamēr tām ar septiņām uzvarām 21 duelī seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Tālāk ar piecām uzvarām 18 cīņās seko "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", aiz kuras ar piecām uzvarām 19 spēlēs ir "Latvijas Universitāte". Četras uzvaras 18 mačos guvusi "Liepāja", bet tabulu ar zaudējumiem visās 19 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu