"Olainfarm" jauna prettuberkulozes līdzekļa ražošanā ieguldīs desmit miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
AS "OlainFarm" piederošās SIA "Latvijas aptieka" inovatīvā koncepta aptieka - dermokosmētikas centrs.
AS "OlainFarm" piederošās SIA "Latvijas aptieka" inovatīvā koncepta aptieka - dermokosmētikas centrs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Zāļu ražotājs "Olainfarm" īsteno desmit miljonu eiro vērtu projektu saistībā ar jauna prettuberkulozes līdzekļa ražošanu, aģentūru LETA informēja zāļu ražotāja "Olainfarm" valdes priekšsēdētāja padomniece attīstības jautājumos Agnese Mercalova.

Pēc viņas paustā, "Olainfarm" saskata potenciālu šajā virzienā un sekmīgu klīnisko pētījumu rezultātā varēs uzsākt jauna prettuberkulozes līdzekļa ražošanu, kuram būs pieprasījums pasaulē, norādīja Mercalova.

Viņa uzsvēra, ka "Olainfarm" jau ir izveidojusies laba sadarbība ar Pasaules veselības organizāciju (PVO), kurai arī šogad uzņēmums piegādājis prettuberkulozes preparātus.

Patlaban "Olainfarm" gatavo zāļu klāstā ir četri tuberkulozes ārstēšanas virziena produkti.

Jau ziņots, ka, balstoties uz pērn noslēgto sadarbības līgumu, šī gada pirmajā ceturksnī zāļu ražotājs "Olainfarm" piegādās PVO prettuberkulozes preparātu "PASS nātrija sāls" vairāk nekā viena miljona ASV dolāru (856 000 eiro) vērtībā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Dana Hasana.

"PASS nātrija sāls" ir plaši pazīstams prettuberkulozes līdzeklis, kas jau ir pierādījis savu efektivitāti pasaulē. PVO to izmanto tuberkulozes ārstēšanai jaunattīstības valstīs Āzijā un Āfrikā.

Kā norāda "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs, sadarbība ar PVO organizāciju notiek kopš 2011. gada. Kopš šī laika "Olainfarm" kvalificējās kā uzticams PVO partneris prettuberkulozes programmā, kā arī regulāri piedalās PVO organizētajos iepirkuma konkursos.

Medikamentu "PASS nātrija sāls" uzņēmums ražo kopš 2001. gada, un bez PVO to piegādā arī specializētajiem klīniskajiem centriem Baltijas valstīs un starptautiskai nevalstiskajai organizācijai "Ārsti bez robežām".

Kā liecina jaunākais PVO Globālais tuberkulozes ziņojums, 2017. gadā ar tuberkulozi pasaulē slimoja aptuveni desmit miljoni cilvēku. 30 pasaules valstis ar augstāko tuberkulozes izplatību veidoja 87% no visiem saslimšanas gadījumiem. Pateicoties ilgtermiņa masīvām tuberkulozes apkarošanas iniciatīvām pasaulē sasniegts ikgadējs saslimšanas gadījumu samazinājums vidēji par 2% gadā, bet 2020.gada mērķis ir mazināt saslimšanu par apmēram 5% gadā.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu