Izraēla sāk būvēt jaunu barjeru gar Gazas joslas robežu (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: SIPA/Scanpix

Izraēla sākusi būvēt jaunu barjeru gar Gazas joslas robežu, svētdien paziņojusi Aizsardzības ministrija.

"Šī barjera neļaus teroristiem no Gazas iekļūt mūsu teritorijā," valdības sēdē izteicies premjerministrs Benjamins Netanjahu, kurš kopš novembra pilda arī aizsardzības ministra pienākumus.

Ministrijas paziņojumā norādīts, ka jaunā barjera būs 65 kilometrus gara un sešus metrus augsta un tiks būvēta pa to pašu līniju, kurā jau sākta pazemes barjeras ierīkošana, lai novērstu iespēju, ka palestīniešu kaujinieki rok tuneļus nokļūšanai Izraēlas teritorijā.

Uzsvērts, ka tā līdzināsies barjerai gar Ēģiptes robežu un tās izveidei tiks izmantotas aptuveni 20 000 tonnas galvanizēta tērauda.

Nožogojuma galējā rietumu punktā tā virszemes daļu turpinās īpaša nocietināta siena Vidusjūrā, lai neļautu Gazas kaujiniekiem nokļūt Izraēlā no ūdens puses.

Lēmums būvēt šādu jūras barjeru tika pieņemts 2014. gadā, kad pēdējā Gazas kara laikā Izraēlas spēki nogalināja četrus kustības "Hamas" kaujiniekus, kas bija ieradušies pa ūdeni.

Esošo stiepļu žogu palestīnieši laiku pa laikam pārgriež, lai nokļūtu Izraēlā. Kā svētdien paziņoja Izraēlas armija, tā arestējusi vairākus ar nažiem un knaiblēm bruņojušos cilvēkus, kas tuvojušies robežai no Gazas puses.

Lai gan daži novērotāji Izraēlā spriež, ka Netanjahu vairīsies no vardarbības saasināšanās pirms 9. aprīlī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, tomēr premjers paziņojis, ka arī vēlēšanas neatturēs valdību no izlēmīgas rīcības, ja miers Gazā netiks ievērots.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu