Izstrādāts plāns karalienes Elizabetes II evakuācijai "Breksita" nemieru gadījumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas valdībai ir plāns karalienes Elizabetes II un citu karaļnama locekļu evakuācijai gadījumā, ja valstī izceltos nekārtības pēc "Breksita", ziņoja laikraksts "The Sunday Times".

Pieļaujot nekārtību iespējamību pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) 29. martā,

valdība karalienes evakuēšanai pielāgojusi plānus, kas tika izstrādāti Aukstā kara laikā karaļnama locekļu glābšanai Padomju Savienības kodoluzbrukuma gadījumā, atsaucoties uz avotiem valdībā, vēstīja "The Sunday Times".

Saskaņā ar modificētajiem Aukstā kara laika evakuācijas plāniem "Breksita" nemieru gadījumā karaļnama locekļi tiktu pārvesti uz slepenu vietu, vēstīja laikraksts.

"The Sunday Times" skaidroja, ka monarhu evakuācijas plāns ir daļa no sagatavošanās gadījumam, ja Lielbritānijai nāktos izstāties no ES bez vienošanās.

Oriģinālais evakuācijas plāns tika izstrādāts 1962. gadā pēc Kubas raķešu krīzes. Kodolkara gadījumā bija plānots pārvest karaļnama locekļus no Londonas uz citām karaļnama rezidencēm, un, ja laiks atļautu, nogādāt uz karalienes personiskās jahtas "Britannia", kura dotos uz salām uz ziemeļrietumiem no Skotijas.

Gadu gaitā plāns vairākkārt tika pārskatīts un mainīts, tostarp, kad karaļnams attiecās no "Britannia".

Taču, lai gan plāns ir modernizēts, nav nekādu garantiju, ka karaliene piekristu evakuācijai, norādīja "The Sunday Times".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu