Policija Rīgā par sutenerismu aiztur pirts administratori

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: pexels.com

Pagājušajā nedēļā, naktī no ceturtdienas uz piektdienu, Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizdomās par sutenerismu aizturēja kādas Rīgas pirts administratori.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete ar šīm noziedzīgajām darbībām nodarbojusies ilgstoši un viņas pārraudzībā bijušas vairākas prostitūtas. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. 

Veicot speciālās izmeklēšanas darbības, 31. janvārī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas kādā Rīgas pirtī aizturēja personu, kura ilgstošā laika posmā bija nodarbojusies ar sutenerismu. 

Noskaidrots, ka persona šajā pirtī strādājusi par administratori. Papildus administratores darba pienākumiem viņa pirts apmeklētājiem piedāvājusi sievietes seksuāla rakstura pakalpojumiem, par starpniecību saņemot peļņas daļu. Visas noziegumā iesaistītās personas ir pilngadīgas. Šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana un policija pārbauda faktus, vai minētajam noziegumam ir arī citi līdzdalībnieki. 

Aizdomās turētā sieviete ir dzimusi 1977. gadā un iepriekš vienu reizi nonākusi policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 165. panta pirmās daļas – par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajai sievietei tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu