Gulbim neliels kāpums ATP rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis vienu vietu un ieņem 83.pozīciju.

Pēc reformas Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā tajā palikuši vairs tikai divi Latvijas tenisisti - Gulbis un Mārtiņš Podžus, jo ranga punkti vairs netiek dalīti paša zemākā līmeņa turnīros.

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis. Savukārt šonedēļ latvietis iecerējis piedalīties Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar poli Hubertu Hurkaču (ATP 73.).

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš saglabājis dalītu 613.vietu. Tiesa, līdz ar ranga reformu viņš zaudēja 80 no iepriekš nopelnītajiem 83 punktiem. Šie atlikušie trīs punkti tika iegūti pavasarī, kad Podžus startēja "Challenger" sacensībās Ķīnā. Ja netiks iegūti jauni punkti, arī viņam rangs būs jāatstāj.

Savukārt rangā kopš reformas vairs nav atrodami Roberts Grīnvalds, Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus un Mārtiņš Rocēns.

Tikmēr ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā. Otrais joprojām ir Serbijas pārstāvim finālā zaudējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr trešais ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko argentīnietis Huans Martins del Potro un Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, viņiem attiecīgi ieņemot ceturto un piekto pozīciju.

Tikmēr sestais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers, aiz kura atrodas japānis Kei Nišikori. Astotais joprojām ir austrietis Dominiks Tīms, kamēr devītais ir amerikānis Džons Isners. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz horvāts Marins Čiličs.

Dubultspēļu rangā pēc reformas atrodami tikai divi Latvijas tenisisti - brāļi Jānis un Mārtiņš Podži, kuri ieņem attiecīgi 730. un 744.pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu