Vairākas valstis, tostarp Latvija, atzīst Gvaido par Venecuēlas pagaidu prezidentu (5)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Huans Gvaido
Huans Gvaido Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānija un vairākas citas Eiropas Savienības (ES) valstis, tostarp Latvija, Lietuva un Igaunija, pirmdien atzinušas opozīcijas līderi un Nacionālās asamblejas prezidentu Huanu Gvaido par Venecuēlas pagaidu prezidentu.

"Apvienotā Karaliste līdz ar Eiropas sabiedrotajiem tagad atzīst Huanu Gvaido par konstitucionālo pagaidu prezidentu, līdz varēs tikt sarīkotas uzticamas vēlēšanas. Cerēsim, ka tas mūs pavirzīs tuvāk humānās krīzes izbeigšanai," tviterī ierakstījis Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants.

Par Gvaido atzīšanu par pagaidu prezidentu pirmdien paziņojušas arī Austrija, Dānija, Francija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Portugāle, Somija, Spānija, Vācija un Zviedrija. Vēl vairāku valstu paziņojumi ir gaidāmi tuvākajā laikā.

Septiņas ES valstis bija devušas Maduro laiku līdz svētdienai, lai paziņotu par jaunu vēlēšanu sarīkošanu Venecuēlā. Maduro šo prasību noraidīja.

Kā ziņots, 23. janvārī Gvaido pasludināja sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu, tā mēģinot gāzt prezidentu Nikolasu Maduro. Tūlīt pēc tam vairākas valstis - tostarp ASV, Kolumbija, Argentīna, Brazīlija, Čīle un Kanāda - atzina Gvaido par likumīgo Venecuēlas prezidentu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu