Ostapenko: Mači nebūs viegli, bet nevaru tos sagaidīt (2)

Federāciju kauss
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas izlases tenisistes prognozē spraigu cīņu Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī pret Slovākiju.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko priecājās, ka beidzot būs iespēja uzspēlēt savu skatītāju priekšā.

"Latvijā neesmu spēlējusi no 12 gadu vecuma. Mači nebūs viegli, bet nevaru tos sagaidīt. Gandrīz divus mēnešus nespēlēju tenisu, tāpēc Austrālijā nebiju labā formā. Neesmu 100% labākajā gatavībā, bet strādāju, lai tur būtu. Salīdzinot ar sezonas sākumu, esmu progresējusi," atzīst Ostapenko.

"Pēc jebkuras traumas ir grūti atjaunoties un spēlēt savu labāko tenisu. Federāciju kausā ar Anastasiju [Sevastovu] nospēlējām labas dubultspēlēs, bet pēc tam citos turnīros zaudējam sīvās cīņās. Domāju, arī šoreiz Federāciju kausā nospēlēsim labi. Pēc Austrālijas aklimatizēties bija diezgan grūti, taču tagad esmu pieradusi aukstajiem laikapstākļiem," pauda Ostapenko, kura nesen pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Galerija: Latvijas dāmu tenisa izlase informē par Federāciju kausu

Savukārt Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova atzīst, ka iepriekšējās uzvaras pret slovākietēm viņai dod nelielu pārliecību un pārsvaru. 

"Šī būs mūsu debija mājās. Būs jācīnās, nebūs viegli. Tas, ka esmu uzvarējusi slovākietes, varbūt nedaudz dod pārliecību, taču pagaidām nezinu, kāds būs laukums. Ar Dominiku Cibulkovu Austrālijā divreiz trenējos, bet nezinu, kādā formā viņa būs," preses konferencē pirmdien teica Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova. "Šonedēļ būs pavisam citi mači, bet tik un tā būs jācīnās līdz galam. Pēc Austrālijas atklātā čempionāta biju Austrijā un slēpoju, tāpēc esmu labi aklimatizējusies ziemas apstākļiem."

Latvijas trešais numurs Diāna Marcinkēviča tikmēr teica, ka stresa pirms cīņas ar Slovākiju viņai neesot, jo izlasē viņa spēlē jau desmit gadus.

Komandas pieteikumā iekļauta arī 16 gadus vecā Patrīcija Špaka.

"Man ir liels prieks un gods būt šīs komandas sastāvā. Daudz skatītāju un uzmanība būs liels pluss komandai. No Aļonas un Anastasijas varu daudz mācīties. Esmu priecīga, ka varu būt kopā ar tādām spēlētājām," priecīga bija jaunā tenisiste.

Latvijas izlases kapteinis šajā divcīņā būs Adrians Žguns, kurš amatā nomainījis Andi Jušku.

"Kapteiņa maiņa ir sensitīvs jautājums. Juška šobrīd domā par citiem plāniem, tāpēc viņš palūdza, lai tagad pameklējam citu kapteini. Mums paveicies, jo Latvijā ir labi kandidāti uz kapteiņa amatu," atklāja Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis.

LTS vadītājs norādīja, ka savienība ir nopietni sagatavojusies gaidāmajam Federāciju kausa mačam.

"Sporta ziņā tas ir viens no lielākajiem pasākumiem, bet tenisā tas ir pats lielākais. Esam nopietni gatavojušies šīm sacensībām. Bez Latvijas valsts un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalsta tas nebūtu iespējams. Šos piešķirtos līdzekļus iztērēsim pareizi. Būs grūti, bet būs ļoti interesanti. Slovākija ir ļoti liela un sportiska valsts. Šajā komandā viņām visas spēlētājas ir ranga pirmajā simtā, tāpēc visas cīņas būs spraigas un interesantas. Mums ir jauns kapteinis - Žguna kungs, kurš atbrauca no ASV. Esam priecīgi, ka viņš šajā svarīgajā brīdī uzņēmās atbildību. Tādā līmenī, kādā spēlēsim tagad, vēl nekad neesam spēlējuši. Pagaidām ir zināms, ka katru dienu būs ap 5000 skatītājiem, tas jau ir ļoti liels atbalsts. Atmosfēra būs kolosāla," drošs ir Savickis.

Tikmēr Žguns ir pateicīgs LTS par saņemto iespēju.

"Mums ir brīnišķīga un talantīga komanda, kas, ja turēsies kopā, var šokēt pasauli. Nastju un Aļonu zinu ilgi - kad esmu varējis, viņas atbalstīju arī turnīros. Kāpēc to nedarīt šeit pret Slovākiju? Divus gadus dzīvoju Ņujorkā, strādāju ar vienu ģimeni un trenēju viņu četrus bērnus tenisā," atklāja Žguns. "Diāna [Marcinkēviča] un Daniela [Vismane] pērn jau bija komandā, tāpēc sastāva veidošanā viņas tika izvēlētas arī šogad. Tā kā esam Pasaules grupā un varam pieteikt vēl vienu spēlētāju, pieteicām Patrīciju [Špaku]."

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs Sevastova (pasaules ranga 12.vieta), Ostapenko (22.), Marcinkēviča (279.), Vismane (645.) un Špaka, kura rangā gan neatrodas.

Tikmēr Slovākijai gatavojas palīdzēt Cibulkova (30.), Viktorija Kužmova (46.), Anna Karolīna Šmiedlova (61.) un Rebeka Šramkova (188.), tāpat tiek cerēts, ka duelī pret Latviju varēs piedalīties Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs, tomēr jau labu laiku viņa cīnās ar veselības likstām.

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu