Sevastova: Federāciju kausā galvenais ir uzvaras, nevis pirmās raketes statuss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai uzvaras Federāciju kausā ir svarīgākas par valsts pirmās raketes statusu, sarunā ar aģentūru LETA atzina tenisiste.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

"Federāciju kausu sagaidu labā noskaņojumā, jo vienmēr ir patīkami spēlēt mājās. Šeit spēlēsim pirmo reizi un debitēsim "Arēnā Rīga". Būs interesanti un sagaidu, ka būs daudz atbalstītāju," pauda Sevastova.

Sevastovas iepriekšējais turnīrs bija Austrālijas atklātais čempionāts, kur viņa aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

"Sezonas sākums izdevies diezgan labs, lai gan divas reizes zaudēju Naomi Osakai, kura uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Redzu, ka spēlēju labāk nekā pagājušogad, kas "Australian Open" arī pierādījās. Tāds arī bija mērķis - spēlēt labāk tieši "Grand Slam" turnīros," uzsvēra tenisiste.

"Pēdējā mačā pret Osaku man mazliet nepaveicās, jo viņa nospēlēja labāk pašos svarīgākajos punktos. Pāris punkti izšķīra spēles iznākumu. Pirmais sets mums nebija labs, bet otrais un trešais bija ļoti kvalitatīvi, augstā līmenī," par pēdējo spēli stāstīja Sevastova.

Pēc Federāciju kausa viņai gaidāms saspringts grafiks ar turnīriem Tuvajos Austrumos un ASV.

"Pēc Federāciju kausa lidojam uzreiz uz Dohu, pēc tam uz Dubaiju, tad tālāk sekos turnīri ASV - Indianvelsā, Maiami un Čārlstonā. Ja Federāciju kauss notiek mājās, tad ir vieglāk izrauties. Nākamā nedēļa pēc Federāciju kausa ir smaga, jo nav laika atpūtai un uzreiz jālido uz Dohu, kur turnīrs notiks uz āra laukuma. Tur būs citi laikapstākļi, cits laukums un citas bumbas. Tikai pēc tam var izvērtēt, vai tas ir pozitīvi vai nē. Tomēr tagad man svarīgi ir atrasties šeit, gribu spēlēt un uzvarēt. Neatkarīgi no tā, vai uzvarēsim vai zaudēsim, domāju, ka arī nākamajā kārtā palīdzēsim," atklāja Latvijas pirmā rakete.

Šogad no 22. līdz 28.jūlijam māla seguma tenisa centrā "Lielupe" notiks WTA "International" sērijas turnīrs, kas būs starp sezonas pēdējiem diviem "Grand Slam" turnīriem - Vimbldonas čempionātu un ASV atklāto čempionātu.

"Viegli nebūs, bet, spēlēt mājās - ne katru gadu ir tāda iespēja. Iepriekšējā sezonā arī starp "Grand Slam" turnīriem spēlēju Bukarestē un Maskavā uz māla seguma. Man patīk pēc Vimbldonas atkal uzspēlēt uz māla. Ceru, ka būs veselība un labi nospēlēšu," atzīmēja Sevastova.

Sevastova oktobrī kļuva par Latvijas pirmo raketi, šobrīd WTA rangā ieņemot 12.pozīciju.

"Zinu tikai to, ka man pirmajā dienā būs jāspēlē pret otro numuru un otrajā dienā pret pirmo numuru. Mēs esam komanda, man Federāciju kausā vienalga, vai esmu Latvijas pirmā rakete. Prieku par uzvarām tas nemaina," uzsvēra tenisiste.

Pirms pusotra gada vienā no intervijām Sevastova pauda, ka Rīgā uz ielas viņu noteikti neatpazītu.

"Arī tagad mani nepazīst, kas man tīri labi apmierina. Tas man nav tik ļoti svarīgi. Liepājā tenisa kortā mani atpazītu, bet vai vienkārši uz ielas vai veikalā - nezinu. Parasti sezonas laikā pēc Vimbldonas esmu mājās. Ja arī aprīlī spēlēsim atkal Rīgā, tad noteikti vēlreiz aizbraukšu mājās. Tāpat noteikti centīšos ierasties uz halles atvēršanas ceremoniju Liepājā," skaidroja tenisiste.

Latvijas izlases kapteinis šajā divcīņā būs Adrians Žguns, kurš amatā nomainījis Andi Jušku.

"Adrianu atceros jau kopš bērnu dienām, kad sāku trenēties tenisā. Viņš man bija kā zvaigzne Liepājas tenisa kortos. Tāpat biju pie viņa Orlando, kad viņš tur dzīvoja. Pirms diviem gadiem kopā trenējāmies, kā arī viņš skatījies daudz manu spēļu. Viņš ir labs kapteinis un prot strādāt ar cilvēkiem. Komandā būs laba gaisotne, tajā pat laikā viņš varēs visu nokontrolēt. Tas ir svarīgi, lai kapteinis būtu labi pazīstams. Arī ar iepriekšējo kapteini Jušku biju labi pazīstama," atklāja Sevastova.

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Sevastovu, Aļonu Ostapenko, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu