Porziņģis: Šosezon neplānoju atgriezties laukumā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis šosezon neplāno atgriezties laukumā, pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" preses konferencē paziņoja basketbolists.

23 gadus vecais Porziņģis ievērojamā maiņas darījumā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā. Vēl uz šo vienību devušies Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz "Knicks" aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

Tiesa, Porziņģis vēl joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma.

"Tāds ir plāns [šosezon nespēlēt]. Bet jūtos lieliski un nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties laukumā," teica Porziņģis, apstiprinot iepriekš kluba īpašnieka Marka Kubana teikto, ka šosezon viņš, visticamāk, nespēlēs.

Porziņģis ir pārcēlies uz "Mavericks" komandu, kas vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 24 uzvarām 52 spēlēs šobrīd ieņem 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā nelielas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu