Pakaļdzīšanās pa pēdām sniegā. Jaunas detaļas par DUS zagļu tvarstīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pēdu nospiedumi sniegā; ilustratīvs foto.
Pēdu nospiedumi sniegā; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušonedēļ, 28. janvāra rītā, trīs vīrieši baltos kombinezonos Teikā uzlauza degvielas uzpildes stacijas automātu un nozaga naudas kasti. Tagad policija atklājusi jaunas detaļas par zagļu tvarstīšanu, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Noziedznieku tvarstīšanā tonakt iesaistīti daudz policistu, un jau tonakt vienu no vainīgajiem izdevās notvert, bet šo faktu policija apzināti noklusējusi.

Tikai astoņas minūtes pēc izsaukuma saņemšanas policijas patruļa, tuvodamās notikuma vietai, ievēroja kādu aizdomīgu auto, kas izbrauca no meža iepretim tirdzniecības centram "Alfa".

Policisti ieslēdza bākuguni, tikmēr pretimbraucošais auto palielināja ātrumu un, izmantojot mirkli, kamēr policisti apgriež savu spēkratu, aiztraucās Mežciema virzienā.

"Sakarā ar to, ka tajā naktī sniga sniegs, policijas darbinieki uzsāka pakaļdzīšanos pa sniegā redzamajām automobiļa pēdām," stāsta Valsts policijas Teikas iecirkņa priekšnieks Sergejs Galilejevs.

"Šīs pēdas noveda pie vienas daudzstāvu mājas, kas atrodas Mežciema mikrorajonā. Policijas darbinieki konstatēja, ka minētais transportlīdzeklis ir aizslēgts, un iekšā neviena nebija,"  LNT raidījumam atklāj Galilejevs.

"Bet turpat uz sniega bija redzamas pēdas, kas liecināja, ka personas turpināja bēgšanu ar kājām."

Noziedznieki mēģināja nozust iekšpagalmu labirintos, tikmēr notikuma vietā ieradās vairākas policijas ekipāžas. Bēdzēju pēdas katras vedušas uz savu pusi, tāpēc likumsargi sadalījās - daļa apbraukāja tuvējās ielas, bet daļā sekoja sniegā iemītajām pēdām.

Tad viena no ekipāžām Juglas ielā pamanīja kādu jaunu vīrieti skrienam. Policija viņu aizturēja. Vīrietis skaidroja, ka viņš vakarā nolēmis paskriet sporta pēc.

Policijai bija pamats uzskatīt, ka vairākkārt tiesātais vīrietis melo, tāpēc viņš nogādāts Rīgas Teikas iecirknī. 

Izmeklēšana joprojām turpinās un tas ir tikai laika jautājums, līdz tiks atrasti pārējie divi noziedznieki, stāsta LNT raidījums "Degpunktā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu