Ministrs: Vācija sola Lietuvas militārajā infrastruktūrā investēt 110 miljonus eiro (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācu karavīri.
Vācu karavīri. Foto: EPA/Scanpix

Vācija apsolījusi Lietuvas militārajā infrastruktūrā tuvāko trīs gadu laikā investēt 110 miljonus eiro, paziņojis aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Šādu solījumu viņš saņēmis no savas Vācijas kolēģes Urzulas fon der Leienas, kura pirmdien Jonavas rajona Ruklā piedalījās ceremonijā par godu otrajai gadskārtai, kopš Lietuvā dislocēts Vācijas vadītais NATO starptautiskais bataljons.

Pēc ministra teiktā, Vācija investēs ne tikai Ruklas militārajā bāzē, kur dienē vairāk nekā 500 vācu karavīru, bet arī mācību poligona pilnveidošanā Švenčoņu rajona Pabradē.

Kā uzsvēris Karoblis, paredzētās investīcijas apliecina "Vācijas nopietno apņemšanos būt šeit, kā arī garantētu tās vadošo lomu".

"Pirmo reizi dzirdējām ļoti oficiāli, ļoti nepārprotami politiskā līmenī [...], ka Vācija te ir uz ilgu laiku - tikmēr, kamēr to prasīs drošības situācija," viņš norādījis.

Pasākumā Ruklā piedalījās arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kas uzsvēra, ka Vācijas loma visas Eiropas drošībā kļuvusi neaizstājama, bet starptautiskais NATO bataljons kļuvis par pilnībā integrētu Lietuvas aizsardzības sistēmas daļu.

Kā norādīts Lietuvas prezidentes biroja paziņojumā, Grībauskaite un fon der Leiena divpusējās tikšanās laikā pārrunājušas Lietuvas un Vācijas militārās sadarbības jautājumus un turpmākos soļus reģiona drošības stiprināšanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu