Atļauto braukšanas ātrumu uz Zemitāna tilta ierobežos līdz 30 kilometriem stundā (5)

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bēdīgā stāvoklī esošais Zemitānu tilts
Foto: Bēdīgā stāvoklī esošais Zemitānu tilts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien uz Jorģa Zemitāna tilta Rīgā tiks uzstādītas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes, līdz ar ko turpmāk tur pārvietoties varēs ar ātrumu 30 kilometri stundā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo mainīgo laikapstākļu dēļ uz tilta strauji veidojas bīstamas bedres. Departaments aicina autovadītājus būt vērīgiem un ievērot jaunos ierobežojumus.

Ierobežojums būs spēkā līdz brīdim, kad tiltu apsaimniekotāji varēs veikt bedru remontdarbus ar atbilstošu karstā asfalta tehnoloģiju.

Šādus darbus gan iespējams esot veikt, kad gaisa temperatūra ir +5 līdz +10 grādu robežās.

Pilnīga tilta pārbūve nav gaidāma ātrāk kā 2021.gadā.

Lai gan Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzdevis pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" nodrošināt pastiprinātu tilta brauktuves stāvokļa kontroli, lai nekavējoties veiktu satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontu, būtiski uzlabojumi tiltam nav gaidāmi ātrāk kā pēc diviem gadiem.

Kā aģentūru LETA informēja Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, Zemitāna tilta visu konstrukciju speciālā inspekcija ir veikta 2018. gada vasarā. Inspekcijas tehniskās atskaites slēdzienā noteikts, ka tilta nestspējas stāvoklis ir apmierinošs, tomēr, ņemot vērā konstatēto vizuālo defektu apjomu, tiek rekomendēta tilta atjaunošana vai pārbūve trīs gadu laikā.

Satiksmes departaments šobrīd esot uzsācis iepirkuma dokumentācijas sagatavošanu, lai izsludinātu iepirkumu par projekta dokumentācijas izstrādi tilta pārbūvei. Pārbūves darbi tiks veikti pēc projekta dokumentācijas izstrādes un saskaņošanas, orientējoši 2021. gadā.

Līdz šim, lai novērstu bīstamību, departaments veicis atsevišķu tilta konstrukciju remontdarbus - tilta betona konstrukcijām ir veikta aizsargslāņa nokalšana kāpņu zonās, kur pastāv tā atdalīšanās risks, veikta kāpņu korodējušo metāla nosedzošo konstrukciju demontāža, kā arī veikta to zemtilta zonu daļu, kur pastāv drošības apdraudējuma risks, nožogošana.

2018. gada maijā drošības palielināšanai uz tilta kāpnēm uzstādītas pagaidu margas, kas nepieļauj gājēju piekļūšanu esošajām margām.

Foto: Bēdīgā stāvoklī esošais Zemitānu tilts

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu