Ostapenko: Sezonas sākums bija ļoti grūts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa otrajai raketei Aļonai Ostapenko sezonas sākums esot bijis ļoti grūts, taču uzvara Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā devusi pārliecību, pirms Federāciju kausa dueļa atzīst tenisiste.

Ostapenko pagājušajā nedēļā viņa sasniedza Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra otro kārtu, tādējādi pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

"Sezonas sākums bija ļoti grūts, jo traumas dēļ pāris mēnešus nevarēju spēlēt. Līdz ar to bija ļoti maz laika sagatavoties sezonai. Trenēties sāku tikai nedēļu-pusotru pirms turnīra Ķīnā, tāpēc tur nebiju 100% labākajā formā. Diemžēl arī Austrālijas atklātajā čempionātā nebiju labākajā formā. Tomēr spēlēju tajos turnīros un mēģināju, jo man pietrūka spēļu prakses. Domāju, jo vairāk spēlēšu mačus, jo būšu pārliecinātāka par sevi," stāstīja Ostapenko.

Galerija: Latvijas dāmu tenisa izlase informē par Federāciju kausu

Lai gan Sanktpēterburgā neizdevās sasniegt trešo kārtu, tomēr izcīnītā viena uzvara devusi labu ceļamaizi pirms Federāciju kausa.

"Treniņos arī var spēlēt uz punktiem, bet tas ir pilnīgi citādāk, nekā spēlēt turnīrā, kad ir emocijas un viss pārējais. Tagad mēģinu pēc iespējas vairāk trenēties un spēlēt vairāk maču. Uzvara Sanktpēterburgā deva man pārliecību. Otro spēli zaudēju, bet bija labs mačs, kurā bija daudz variantu uzvarēt. Zaudēju pāris izšķirošajos momentus, bet kopumā Sanktpēterburgā nebija slikta nedēļa," atklāja tenisiste.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs Anastasija Sevastova (pasaules ranga 12.vieta), Ostapenko (22.), Diāna Marcinkēviča (279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas.

Tikmēr Slovākijai gatavojas palīdzēt Viktorija Kužmova (46.), Anna Karolīna Šmiedlova (61.) un Rebeka Šramkova (188.). Jau ziņots, ka vīrusa dēļ Federāciju kausa duelī nespēlēs Slovākijas pirmā rakete Dominika Cibulkova, kura WTA rangā ieņem 30.vietu.

"Pret Kužmovu spēlēju junioru turnīros, tāpat arī pārējās spēlētājas zinu. Slovākija ir ļoti stipra komanda ar ranga pirmā simtnieka tenisistēm. Mums būs ļoti grūti, bet ir ļoti patīkami, ka spēlēsim mājās. Cīnoties Federāciju kausā, šķiet, ka dažreiz spēlēju labāk nekā citos turnīros, jo šeit es spēlēju par savu valsti un ir lielāka motivācija uzvarēt. Jo īpaši tagad, kad mums ir ļoti laba komanda. Vajag tikai iet kortā ar domu izbaudīt spēli un parādīt savu labāko sniegumu. Būs ļoti patīkami spēlēt Rīgā savu līdzjutēju priekšā," pauda Ostapenko.

Ostapenko un Sevastova uzriez pēc Federāciju kausa dosies uz turnīriem Tuvajos Austrumos un ASV.

"Pēc Federāciju kausa, visticamāk, ka došos uz Dohu un Dubaiju, pēc tam atgriezīšos Rīgā, lai tālāk dotos uz turnīriem ASV. Diemžēl nebūs daudz laika, lai sagatavotos nākamajam turnīram," teica tenisiste.

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Sevastovu, Ostapenko, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu