Neparasts gadījums: Indijā par autobusa šoferi kļūst mērkaķis (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Visiem autobusu vadītājiem ir kāds nerakstīts likums - lai kas arī notiktu, nekad neļauj pie stūres sēsties mērkaķim. Kāds šoferis Indijā šo noteikumu pārkāpa, un tas viņam dārgi maksāja.

Mērkaķis iekāpa autobusā kopā ar kādu citu pasažieri, ierāpās autobusa vadītāja klēpī un atteicās iet sēdēt jebkur citur.

Pēc tam dzīvnieks saķēra stūri un teju desmit minūtes vadīja transportu, kurā tajā brīdī atradās aptuveni 30 cilvēku.

Šoferis atļāva viņam to darīt, un pats uzņēmās atbildību tikai par pedāļiem un ātrumu pārslēgšanu.

Kāds autobusa pasažieris šo "mērkaķošanos" nofilmēja un, protams, video ātri vien pievērsa lielu sociālo tīklu lietotāju uzmanību. Vīrietis, kuram patiešām vajadzēja vadīt autobusu, tika atstādināts no amata.

Video: Indijā par autobusa šoferi kļūst mērkaķis

"Šoferis Prakašs tika atstādināts no amata, jo ļāva mērkaķim pārņemt autobusa vadību," skaidro Indijas valsts ceļu transporta sabiedrības pārstāvis. "Pasažieru drošība ir ārkārtīgi svarīga, un autobusa vadītājs nedrīkst ar to riskēt, ļaujot transportlīdzekli stūrēt mērkaķim."

Pasažieri, savukārt, lielu sašutumu par to, ka viņu autobusu vada mērkaķis, neizrādīja. Komentāros lietotāji norādīja, ka dzīvnieks izskatās ļoti mīlīgs un šoferiem jāuzmanās, lai mērkaķi neatņemtu tiem darbu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu