Sprūde aicina "KPV LV" pildīt vēlētājiem solīto, pretējā gadījumā viņa varētu pievienoties Gobzemam (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karina Sprūde.
Karina Sprūde. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja partija "KPV LV" spēs mobilizēties un "paņemt sevi rokās", lai atcerētos un īstenotu vēlētājiem apsolīto programmu, deputāte Karina Sprūde (KPV LV) ir gatava palikt "KPV LV", aģentūrai LETA pauda politiķe.

Tomēr, ja "KPV LV" turpinās iekšēji strīdēties un bezjēdzīgi tērēt laiku, tad pastāvot liela iespēja, ka politiķe pievienosies no partijas izslēgtajam Aldim Gobzemam, kurš noskaņots uz "jauna veidojuma" dibināšanu.

Sprūde kritiski novērtēja to, ka "KPV LV" gaidot koalīcijas apstiprinājumu tā vietā, lai darītu reālus darbus. Politiķe uzsvēra, ka uz Saeimu ir atnākusi idejas vārdā, ka viņa nav karjeriste un negaida kādu amatu.

Deputāte norādīja, ka sarunā ar Gobzemu aicinājusi viņu strādāt tālāk un parādīt, ka viņš arī grib īstenot vēlētājiem apsolīto - kad viņš būs veicis "divus soļus", tad politiķe trešo esot gatava veikt kopā ar Gobzemu. Parlamentāriete akcentēja, ka grib kaut ko mainīt Latvijā, piemēram, lai būtu iespējams atvērt mazo uzņēmumu ar tādu nodokļu slogu, pie kura var izdzīvot.

Gobzema izslēgšanu no partijas "KPV LV" Sprūde vērtē kā kļūdu un neatbalstītu arī politiķa izslēgšanu no Saeimas frakcijas. Viņa vērsa uzmanību, ka deputāti Artuss Kaimiņš (KPV LV) un Aldis Blumbergs (KPV LV) cenšoties līdzīgu jautājumu aktualizēt frakcijas sēdēs.

Kā ziņots, "KPV LV" valde 4. februārī nolēma izslēgt no partijas Gobzemu.

Kaimiņš skaidroja, ka pārmetumi Gobzemam saistīti ar "sistemātisku partijas tēla graušana", tāpat ir bijis "daudz patoloģisku melu", kas izskanējuši no Gobzema arī no Saeimas tribīnes.

Savukārt Gobzems uzskata, ka viņa izslēgšana no partijas ir "aizmugurisks lēmums", kas esot pieņemts Kaimiņa interesēs. Politiķis pauda, ka pēdējā laika notikumi liecinot, ka Kaimiņš ir "paņemts aiz kādas ķermeņa daļas un, iespējams, ka tieši ciešais [Šveices advokāta Rūdolfa] Meroni tvēriens liek rīkoties pretēji "KPV LV" ideāliem". Gobzems ir noskaņots laika gaitā dibināt "jaunu veidojumu", bet pagaidām nekomentē, vai tā būs partija.

Domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc janvāra Saeimas sēdes, kurā Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa".

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu