Vai tiešām ilgi un laimīgi? Septiņas attiecību problēmas, kas piezogas nemanot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Katrās attiecībās, pat visstiprākajās un laimīgākajās, reizēm rodas sarežģījumi. Lai gan nav vērts uztraukties par katru mazāko strīdu, ir dažas problēmas, ko nevajadzētu ignorēt, vēsta portāls "Huffington Post".

Dažas problēmas, piemēram, agresīva izturēšanās vai nopietna nodevība, tiek uzskatītas par acīmredzamām un nepieļaujamām, tomēr ir arī citi jautājumi, kas sākotnēji šķiet nekaitīgi, tomēr tiem vērts pievērst uzmanību.

Attiecību konsultanti atklāj dažus signālus, ko pāriem nevajadzētu ignorēt.

  • Veselības problēmas

Stress attiecībās var ietekmēt fizisko veselību - tas var izraisīt galvas un vēdera sāpes, bezmiegu un daudz ko citu. Ja šādi simptomi rodas, esot kopā ar savu otro pusīti, vērts padomāt, kāpēc tā notiek, atklāj ģimenes konsultante Dženifera Marša: "Reizēm, ja attiecībās kaut kas nav kārtībā, paši to varbūt vēl nenojaušam, bet ķermenis sūta mums signālus."

  • Vientulība

Katram no mums ir dienas, kad negribas redzēt nevienu - pat ne savu otro pusīti. Taču, ja šāda sajūta rodas katru dienu, vērts pievērst uzmanību, kādēļ attiecībās jūties izolēts. 

"Tā ir zīme, ka, vai nu tu nevēlies izveidot emocionālu saikni ar savu partneri vai tavi mēģinājumi to darīt tiek noraidīti," stāsta konsultante Marša.

"Vientulības sajūta norāda uz fizisku vai emocionālu attālināšanos no otra."

"Šajā gadījumā to steidzami nepieciešams risināt, lai plaisa nekļūtu vēl lielāka."

  • Konfliktu neizrunāšana

Konflikti ir katru attiecību sastāvdaļa. Spēja tos izrunāt un nonākt pie kompromisa ir brieduma un veselīgu attiecību pazīme. Pāri, kas nav sapratuši, kā jārisina strīdi, vai nu katrs savu sāpi izkliedz vai nesarunājas vispār.

"Pārāk "karsta" cīņa vienam ar otru radīs problēmas, tieši tāpat kā otra galējība - konflikta neizrunāšana," stāsta Marša.

"Izvairīšanās no konfliktiem var liecināt par to, ka pāris baidās uzdot viens otram jautājumus un saņemt atbildes."

"Izvairoties no īslaicīgām nesaskaņām, veidojas ilgtermiņa aizvainojums un atsvešinātība. Tas ir galvenais "istabas biedra sindroma" cēlonis, kad pāris dzīvo kopā, bet nejūt intīmu saikni."

  • Problēmas ar finanšu pārvaldīšanu

Daudzos gadījumos pāru izpratne par to, kā būtu jārīkojas ar finansēm, atšķiras - viens grib krāt, otrs tērēt, viens vēlas kopīgu bankas kontu, otrs paļauties tikai uz saviem ienākumiem.

Nauda var būt jūtīgs temats un daudzu nesaskaņu cēlonis.

"Naudas jautājumu risināšana attiecībās ir izplatīta problēma - pāris bieži vien negrib runāt par jebko, kas skar naudu, nav vienisprātis par to, cik daudz vajadzētu tērēt vai izmanto līdzekļus tā, ka tas sāpina otru personu," atklāj ģimenes konsultante Dženifera Marša. "Īstenībā nauda ir topa augšgalā, kad runa ir par laulību šķiršanas iemesliem. Un tomēr pāri ļoti reti ierodas uz konsultāciju, lai atrisinātu šādas problēmas."

  • Ķircināšana vairs nav tikai joks

Rotaļīga ķircināšana un apcelšanās pāru starpā ir apsveicama, ja vien abas puses iesaistās jokā. Bet, ja rodas sajūta, ka partneris it kā caur joku cenšas aizvainot un bieži izsaka dzēlīgas piezīmes, vērts padomāt, ko tas nodara tavai pašapziņai.

"Vēlme kādu pazemot vai izsmiet norāda uz necieņu un varas nelīdzsvarotību attiecībās," stāsta laulību konsultante Spensera Nortija. "Tādā veidā tiek vairots aizvainojums un nicinājums, kas attiecībām ir teju nāvessods."

Partnerim arī nekad nevajadzētu šādu izturēšanos pamatot ar to, ka otrs ir "pārāk jūtīgs".

"Ja tavas otrās pusītes skarbie komentāri un piezīmes "krīt uz nerviem", nevajadzētu par tiem vienkārši pasmieties," norāda Nortija. "Apsēdieties un nopietni aprunājieties par aizvainojumiem un cieņu - attiecībās abiem jābūt vienlīdzīgiem."

  • Partneris kļūst par konsultantu

Spēja paļauties uz savas otrās pusītes atbalstu un padomiem ir viens no veiksmīgu attiecību stūrakmeņiem. Tajā pašā laikā partnerim nevajadzētu kļūt par profesionālu krīzes situāciju vai mentālo problēmu terapeitu.

"Vai tās ir garastāvokļa maiņas, stress darbā vai konflikts attiecībās - reizēm grūti saprast, kad partnerim pietiks tikai ar manu atbalstu un kad būtu jāmeklē papildu palīdzība," skaidro attiecību konsultants Huans Olmedo.

"Svarīgi saprast, vai partneris tiešām meklē atbalstu un atgriezenisko saiti, lai veiktu izmaiņas, vai tikai glābšanas riņķi, pie kā turēties, lai nenoslīktu." 

  • Grūtības pieņemt lēmumus

Spēja kaut ko izlemt nav īpašība, kas piemīt ikvienam. Taču, ja lielu vai mazu lēmumu pieņemšana attiecībās ir teju neiespējama, tas var liecināt par dziļākām problēmām, atklāj laulību konsultante Spensera Nortija.

"Attiecībās līdz ar neizlēmību iezogas arī nedrošība par izdarītajiem lēmumiem. Tas var notikt tāpēc, ka viens vai abi nezina, kas viņus dara laimīgus. Tādā gadījumā, iespējams, ka pāris ir fundamentāli nesaderīgs," saka Nortija. "Šādos gadījumos pārim vajadzētu saprast, kāpēc rodas neizlēmība, un kā to izskaust."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu