Mazurs atbrīvots no "Parma" galvenā trenera amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nikolajs Mazurs
Nikolajs Mazurs Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs atbrīvots no VTB Vienotās līgas komandas Permas "Parma" galvenā trenera amata, otrdien paziņoja Krievijas klubs.

Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā "Parma" Vienotajā līgā cietusi sešus zaudējumus pēc kārtas un ar trim uzvarām 15 mačos turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

38 gadus vecais Mazurs "Parma" komandai pievienojās 2017.gadā, kad līgums ar Latvijas treneri tika noslēgts uz trim gadiem pēc sistēmas 1+2. Pērn jūnijā abas puses vienojās, ka turpinās sadarbību.

Pirms tam Mazurs trenēja Krievijas klubu Saratovas "Avtodor", taču jau pēc pirmās spēles, kurā tika piedzīvota neveiksme, viņš tika atlaists. Pēc tam viņš pievienojās spēcīgās Kazaņas "Unics" vienības treneru kolektīvam.

Vēl 2015.gada vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "VEF Rīga" sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam VTB Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā. Savukārt pirms trim gadiem viņš pārņēma Gruzijas kluba Tbilisi "Vita" vadību, kas gan Vienotajā līgā palika pēdējā vietā un finansiālu problēmu dēļ šosezon turnīrā vairs nestartē.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu